Kiekko

Kiekkokiuas-podcast: Mitä tulisi oppia Janne Puhakan ulostulosta?  – ”Maalinteko ei kysy seksuaalisuutta, etnisyyttä tai uskontoa”

Kiekkokiuas-podcastissa paneudutaan mm. entisen liigapelaajan Janne Puhakan ulostuloon koskien homoseksuaalisuuttaan, juniorijääkiekkoon sekä Pelicansin ja Sportin tuskaan Liigassa.
Saunamajurit Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen ovat lämmittäneet jälleen Kiekkokiukaan uuden jakson voimin.

Kiekkokiuas-podcastissa tartutaan paljon huomiota osakseen saaneen entisen SM-liigapelaajan Janne Puhakan ulostuloon koskien hänen kokemuksiaan toimia jääkiekossa homoseksuaalisena pelaajana.

Kiuas-studiossa toivotaan, että suvaitsevaisuudessa päästäisiin siihen pisteeseen, että kenenkään seksuaalinen suuntautuminen ei olisi minkäänlainen uutinen  jääkiekon tai ylipäätään urheilun piirissä.

Vielä siinä pisteessä ei olla ja siksi Puhakka ansaitsee kiitosta rohkeudestaan.

– Urheilu ei koskaan johda yhteiskunnallisia kehityskulkuja, vaikka niin luultaisiin tai haluttaisiin. Toivon vain, että ne kehityskulut valuisivat entistä enemmän jääkiekon pariin, että koko tämä kysymys hälvenisi. Ei maalintekeminen kysy seksuaalisuutta, etnisyyttä tai uskontoa, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen muistuttaa.

 

 

Lisäksi mestarivalmentaja Timo Lehkosen puheenvuorosta keskustellaan.

Lehkonen otti kantaa Facebook-kirjoituksellaan vanhempien toimintaan juniorijääkiekkoilun liepeillä ja toivoi, että lapset ja juniorit saisivat ”pelata omalla mailallaan”. Onko oikein huutaa katsomosta pelaajille ohjeita ja ei – ja onko se vahingollista vai ei?

Lisäksi Kiekkokiukaassa otetaan kantaa Urheilulehdessä nähtyihin Ben Bloodin kohukommentteihin siitä, miten häneltä odotettiin pelaajana. Blood sanoo Urheilulehden haastattelussa, että valmennus olisi ilmaissut että ”kerran kuukaudessa katkaiset jonkun ranteen maalin edessä”.

Onko kaukalossa törttöilyssä kyse ainoastaan pelaajien vastuusta vai pitäisikö vastuuta siirtää myös pelaajien esimiehiin – valmentajiin, urheilujohtajiin ja ihan ylös seurajohtoon saakka. Entä onko Ville Niemisen valmentama nyky-Pelicans matkalla tällä kaudella kriisijoukkueeksi?

Entä mistä kertoo Liigan jumbojoukkue Sportin tuska? Näkyykö valoa tunnelin päässä? Entä kuka joutuu tällä viikolla Median jalkapuuhun – vai joutuuko kukaan?

Se selviää Kiekkokiukaan lauteilla.

Menot