Kiekko

Kiekkokiuas-podcast: Mitkä joukkueet ovat Liigassa lyönnissä – ketkä ovat tuuliajolla?

Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen ovat taas lämmittäneet Kiekkokiukaan. KUVA: Pekka Rautiainen

Kiekkokiuas palaa eetteriin tekemällä katsauksen kaikkiin Liiga-seuroihin ja heidän lähtökohtiinsa. Kiekkokiukaassa tartutaan pitkässä special-jaksossa kaikkien joukkueiden pelaamiseen ja lähtötilanteeseen: Mitä avauskierrokset ovat kertoneet?

Petteri Sihvosen mukaan Leijona-päävalmentaja Jukka Jalosen kädenjälki näkyy tällä hetkellä analyytikon silmää miellyttäen. Lauri Marjamäen Leijona-ajan jälkeen järjen aika on palannut isossa kuvassa pelikirjoihin. Niin suuri vaikutus Leijonien kunkin päävalmentajan pelitavalla voi Liiga-joukkueidenkin peliin.

– Arvioni mukaan Marjamäen pelitavallisten harha-askeleiden vuoksi Liigassa pelattiin välillä heikompaa, keinotekoisesti ”nopeutettua” lätkää, jossa pakit kuskailivat kiekkoa ja nostivat jalalla. Oikeasti peli ei nopeutunut, Sihvonen sanoo.

– Sen seurauksena siitä hyötyi kaksi seuraa paremmin organisoidummalla pelillä. Mikko Mannerin Kärpät keväällä 2018 ja Antti Pennasen HPK keväällä 2019.

Oliko median hehkuttamaan Ilveksen hehkuttamiseen katetta? Oliko HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaisen arvio kehitettävistä asioista oikea vai pelkkää lätinää? Missä menee hallitseva mestari HPK? Mitä voi odottaa Liigan uusilta päävalmentajilta uusissa pesteissään?

Kuka on lyönnissä, kuka tuuliajolla?

Entä kuka tai ketkä joutuvat tällä viikolla ”median jalkapuuhun”?

Se selviää Kiekkokiukaan uusimmasta jaksosta.

 

Asiasanat