fbpx
Kiekko

Kiekkokiuas: Sihvonen jakaa risuja ja ruusuja Liigan pudotuspeleissä – HPK-valmentajalle kehut

Hämeen Sanomien ihastuttava ja vihastuttava Kiekkokiuas-studio tarkastelee Petteri Sihvosen ja Samuel Savolaisen johdolla Liigan pudotuspelejä.

Kiuas paketoi Kärppien ja Ilveksen sekä Tapparan ja Lukon jo ratkenneet puolivälieräsarjat, mutta keskittyy erityisesti myös HIFK:n sekä Pelicansin ja TPS:n ynnä HPK:n sarjoihin, jotka ovat vielä kesken.

 

Sihvosen mielestä se, että Pelicans-luotsi Ville Nieminen ei ole omistaja-apuvalmentaja Pasi Nurmisen rinnalla aivan kuten haluaisi, on tullut tässä sarjassa maksuun.

– Ensimmäinen peli johti harhaan. Pelicans pelaa aika rallatellen kotona ja kun se on viety vielä vieraskaukaloon, toisteisuutta ei ole ollut havaittavissa. Kun esimerkiksi herra Oliwer Kaski lähtee nostamaan jalalla, se ei HIFK:n tiukkaa pakettia vastaan onnistu. Pelicansin peli ei ole tullut missään vaiheessa ihan valmiiksi. Kun peli on kulkenut, on rallateltu vain lisää. Sellaista tapparalaista valmiutta pudotuspelien kovempaan maailmaan ei ole ollut havaittavissa, Sihvonen sanoo.

– Tämä ei ole vain Pelicansin huonoutta, vaan myös HIFK:n kohtuullisen hyvä peruspelaamisen ydin ja Jarno Pikkarainen on onnistunut kiistatta lietsomaan joukkuettaan iskuun. Oli kova paikka ottaa rumasti turpaan Lahdessa, mutta tiukassa paikassa Pikkarainen osoitti, että kantti riittää valmentaa. Pelit ovat vielä pahasti kesken, joten lopullinen arvio onnistumisesta jää nähtäväksi.

 

TPS on ajautunut Pelicansin tavoin ahtaalle. HPK johtaa sarjaa jo 3–1.

– Katsoin nauhalta helmikuun ja maaliskuun taitteesta kotipelit, jolloin TPS:n kurssi lähti luisuun tuloksellisesti. Itsetunto korkealla sarjakakkosina alettiin pelata tätä samaa lätkää kuin nyt nähdään. Pakki nostaa, pudottaa toiselle pakille, pakki nostaa, ei rauhaa ja hyökkääjät karkaavat. Nyt pelataan sitten urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen taannoin peräänkuuluttamaa lätkää, Sihvonen pamauttaa.

– Jossain ylimielisyyden tai seurajohdon miellyttämisen tilassa on pakka vedetty ihan sekaisin. Tämä on yli ja ohi päävalmentajien, että TPS:ssä valmentajat eivät uskalla valmentaa jääkiekkoa, jota he haluavat. Peli sekaisin, organisaatio aika sekaisin… Ei hyvä, kun vastassa on kovassa lyönnissä oleva HPK. Ei ole ihme, että sarja on Kerholle 3–1.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen saa Sihvoselta sen sijaan isot kehut.

– Pennanen on sitkeydellään ja taitavuudellaan onnistunut luomaan jotain uutta suomalaiseen lätkään. HPK pystyy paremmin kuin mikään muu joukkue pelaamaan alivoimaisia ja tasavoimaisia hyökkäyksiä sekä uudenlaista hyökkäysalueen hyökkäyspeliä. Tämä on melkoinen luomus Pennaselta.

Menot