Kiekko

Kommentti: HPK kiitti pelaajiaan, mutta miksi kaksi unohdettiin?

Kuva: Pekka Rautiainen

HPK kiitti sosiaalisen median kanavissaan tältä erää ajastaan seurassa lukuisia pelaajia kuvien ja nimien kera. Hieno ele, tosin joukosta kuitenkin mystisesti puuttuivat mestaruuskauden maalivahteihin lukeutunut Antti Karjalainen ja puolustaja Roope Laavainen.

Kerhon some-tiimistä kerrottiin, että nyt haluttiin kiittää niitä, jotka päättivät kautensa HPK:n kanssa ja olivat osa joukkueen päivittäistä toimintaa.

Niinkin asian voi nähdä, mutta osa mestaruuskauden toimintaa Laavainen ja Karjalainen kuitenkin olivat – ja siten kiitoksensa ansainneet. Maailman suurimmasta asiasta ei ehkä äkkiseltään ajateltuna puhuta, mutta Laavaisen tai Karjalaisen kohdalla ei välttämättä tunnu mukavalta jäädä kiitosten ulkopuolelle kolmen vuoden palveluksen jälkeen.

Voi sanoa, että Karjalaisesta ja Laavaisesta ei ehkä tullut niitä pelaajia, joita HPK olisi panostuksillaan toivonut – kun esimerkiksi Karjalainen siirrettiin kylmästi syrjään joukkueen toiminnasta viimeisellä kaudellaan.

Laavaista ja Karjalaista voi ehkä moittia joistakin asioista, mutta ei ainakaan siitä, että heidät palkattiin kolmen vuoden sopimuksilla. Itse itseään he eivät palkanneet.

Seurasta väistynyt päävalmentaja Antti Pennanen toisti monesti viisaasti, että vaikka HPK ei pääsisi mässäilemään suurimmilla resursseilla, ilmaiset asiat voi tehdä kuitenkin hyvin.

Tämä oli yksi ilmainen asia, jonka olisi voinut hoitaa paremminkin.