fbpx
Kiekko

Kovan pelaajaliikenteen HIFK ostaa itseään kärkikahinoihin? – Sihvonen: "Omat riskinsä tässä on"

HPK kohtaa illalla Helsingissä kovalla kädellä vahvistuneen HIFK:n "kuuden pisteen ottelussa".

HIFK on petrannut alkukauden heikoista esityksistään ja kiivennyt sarjataulukossa hiljalleen ylöspäin. Ennen illan HIFK-HPK -ottelua Helsingissä, kuudentena oleva HPK on vain pisteen edellä HIFK:ta.

HIFK näyttääkin nyt havittelevan paluuta kärkikahinoihin ostamalla ja pelaajahankinnoilla. Viime viikkojen aikana joukkue on vahvistunut Sakari Salmisella, Joonas Lyytisellä ja Jasse Ikosella.

Jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen huomauttaa, että uudet pelaajat eivät automaattisesti tuo onnea ja autuutta. Hankintojen myötä paineet myös seurassa kasvavat, kun materiaalin taakse voi vieläkin vähemmän jatkossa mennä ja kun ostetaan nostetta.

– Kun kävi ilmi, että Ari-Pekka Selin ei jatka päävalmentajana ensi kaudella, hän on ainakin voinut vaatia hyviä pelaajia sisään. Onko, sitä emme tiedä. Mutta tietysti kun urheilujohtaja Tobias Salmelainen sai hieman raippaa päävalmentajavaihdoksesta, kai hänkin haluaa pestä kasvojaan. Ratkaisu on ollut nyt tämä, että hankitaan lisää pelaajia, Sihvonen sanoo.

– Tällä tavalla HIFK:ta ei kuitenkaan voi jatkossa viedä eteenpäin, että kesken kauden tuodaan vain pelaajia lisää. Jos ovet käy tätä tahtia, niin kävi tässä miten kävi, näen tämän hieman kokemattomuudeksi että joukkueita rakennetaan vain miehiä ostamalla nopealla aikataululla sopeuttamalla.

Sopeutuvatko kaikki? Sepä onkin iso kysymys nyt HIFK:n kohdalla.

– Onko kaikille sopivaa roolia tarjolla? Joiltakin pelaajilta tämä on aina peliajassa pois. Salminenkin on sellainen pelaaja, että pisteitä tulee, mutta suoritus oli Ässissäkin nyt kokonaisuutena silti melko kelvoton. Omat riskinsä tässä on. Mutta kun rahaa on, paikataan virheitä tällä tavalla sitten isolla lompakolla. Pelin juonesta on kuitenkin saatu nyt kiinni ja alkukauden pelitapaan on liu’uttu, mikä puolestaan herättää luottamusta.

Menot