Kiekko

Kuusi pistettä ja kaksi kypärätemppua – HPK U20 kolmella kentällisellä ihannetulokseen

Jaakko Kuusisto oli sunnuntain tehopelaaja Nuorten SM-liigassa.
Jaakko Kuusisto kilautti päivän ensimmäisen maalinsa, kaikkiaan HPK:n toisen, ensimmäisessä erässä karistettuaan Ilveksen puolustaja Arttu Niemen.

HPK:n alle 20-vuotiaat kiekkomiehet selvittivät kahden kotiottelun viikonlopun Nuorten SM-liigassa täysillä kuudella pisteellä. Lauantaina kaatui Kärpät ja sunnuntaina tassujaan jäi nuolemaan Tampereen Ilves maalein 6–3 (2–0, 3–2, 1–1).

HPK selvitti jälkimmäisen pelin ensimmäistä hallitummin, vaikka vieraat saivat aikaan enemmän laukauksia. Maalipaikkojen laatu ja pelin kääntäminen olivat hämeenlinnalaisilla parempia, kuten myös yksilöt.

Päävalmentaja Juuso Niemisen mukaan yksinkertainen avauspelaaminen oli toimiva resepti kolmellakin hyökkääjällä paineistanutta Ilvestä vastaan.

– Ilves on vähän erilainen kuin aiemmat vastustajat. Pelin aikanakin piti reagoida koko ajan, joten hyvä, että jätkät olivat hereillä. Tehot löytyivät normaalista poikkeavalla avauspelillä, Nieminen arvioi.

 

Jälleen kerran päävastuun maalinteosta kantoi yksi pelaaja. Lauantaina Jere Jokinen lapioi Kärppä-nuottaan hatullisen, mutta Jaakko Kuusisto pani Ilvestä vastaan vielä paremmaksi.

Miesten liigassakin viime kaudella esiintyneellä Kuusistolla onnistui lähes kaikki. Nuorten SM-liigan avausiltana 21 vuotta täyttänyt ykkösketjun laitahyökkääjä tuplasi seitsemällä laukauksella kauden maalimääränsä osumalla neljästi maalikehikon sisään.

– Hyvä, että hän löysi tehoja. Paikkoja on ollut, kuten myös kaikenlaista muutakin haastetta. Tämä antaa varmasti hänelle energiaa arkeenkin, Nieminen uskoi.

Toinen päivän hahmo oli ketjun toinen laituri Valtteri Puustinen, joka säesti Kuusistoa syöttämällä kaksi hänen maaleistaan ja tekemällä yhteensä pisteet 1+3. Puustisella oli päätöserässä paikat lisätä maalisaldoaan, mutta Ilves-kassari Joonas Valtonen vei kahdesti pidemmän korren yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Muista ketjuista maalinteossa onnistui vain Miska Ronkainen, joka teki HPK:n kolmannen maalin alivoimalla. Virolainen ykkössentteri Kristjan Kombe syötti kaksi maalia, kuten myös näppärä ylivoimamoottori Erkka Seppälä. Tuomas Aalto torjui 24 laukausta, kun päätöserää lukuun ottamatta heikosti pelannut Valtonen pysäytti 17 kiekkoa.

 

HPK pelasi viikonlopun molemmat ottelut vain kolmella kentällisellä. Kärppiä vastaan mukana oli 15 kenttäpelaajaa, mutta sunnuntaina peliin oli saatu 16:skin.

– Meillä oli yksi pelaaja pelikiellossa (viikko sitten kauden toisen pelirangaistuksensa ottanut Aleksi Särkisilta), sitten on ollut sairastelua ja pieniä vammoja. Hyvä, että saimme pienelläkin nipulla raapimaan kuusi pistettä. Joukkue tiivistyy ja kaikkien (mukana olevien pelaajien) merkitys kasvaa, Nieminen pohti.

Enimmäkseen edustusjoukkueen matkassa ollut puolustaja Niclas Almari pelasi molemmissa otteluissa ja syötti avausmaalin sunnuntaina. Hänen on kuitenkin määrä jatkaa vähintään harjoituksissa liigaryhmässä.

– Meillä oli pakkipulaa ja mahdollisuus antaa peliaikaa. Hän sai hyvät minuutit, mikä teki varmasti hyvää henkisellä puolella. Katsellaan, keitä saamme kuntoon ensi viikonlopuksi, mutta Almari palaa Liiga-arkeen, Nieminen sanoi. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020