fbpx
Kiekko

Laatikainen ja Lucenius palasivat varjoista valokeilaan mestareina – ”Paljon on tapahtunut matkan varrella”

Arto Laatikainen ja Niclas Lucenius eivät tienneet varmuudella jatkuisiko ura Liigassa enää, kunnes he saivat HPK:lta mahdollisuuden. Nyt he ovat Suomen mestareita.
HPK:n klassinen, pelkistetty vuosikertalogo miellyttää graafisia suunnittelijoita tänäkin päivänä. KUVA: Tomi Vesaharju

Kun HPK värväsi urheilujohtaja Mika Toivolan johdolla täksi kaudeksi riveihinsä Arto Laatikaisen, 38, ja Niclas Luceniuksen, 30, niin kaksikkoa ei voinut luonnehtia hankintahetkellä kaikkein seksikkäimmiksi rekrytoinniksi.

Laatikainen ja Lucenius eivät herättäneet kiinnostusta laajalti muissa liigaseuroissa, mutta HPK oli valmis tarjoamaan kaksikolle mahdollisuuden.

Lopussa kiitos seisoi ja kausi päättyi sensaatiomaisesti Kanada-maljan nostoon.

 

Takatolpalle hiipinyt veteraanipuolustaja Laatikainen oli se pelaaja, joka viimeisteli HPK:lle elintärkeän tasoituksen seitsemännen finaalin tiimellyksessä, joka mahdollisti osaltaan mestaruusjuhlien syntymisen.

Ennen kautta tullut puhelu urheilujohtaja Toivolalta mahdollisti ylipäätään uran jatkumisen Liigassa, mutta silloin Laatikainen ei voinut aavistaakaan miten upea kultareunus kaudelle lopulta tulisi.

Nyt kolmannen SM-kultamitalinsa pokannut Laatikainen nousi kauden aikana HPK:n puolustuksen tärkeäksi peruskiveksi todistaen samalla itselleen ja muille, että hänellä on vielä jääkiekkoilijana paljon annettavaa.

– Paljon on ainakin tapahtunut matkan varrella. Ja kun kausi päättyy tällä tavalla, ei parempaa fiilistä voisi olla. Kasvutarina mikä tässä joukkueessa on ollut, se on huikeaa – en ole ollut vastaavassa mukana, vaikka olenkin ollut voittavissa joukkueissa mukana, myös Ruotsin mestaruuden urallaan voittanut Laatikainen kiteytti.

– On ollut kivaa seurata nuorten kehitystä kauden aikana, he ovat ottaneet valtavia harppauksia. On ollut ilo olla matkassa mukana. Moni ensikertalainen on nyt mestari.

Laatikainen paljasti Hämeen Sanomille, että hän aikoo jatkaa mittavaa uraansa myös päättyneen kauden jälkeen.

– Ei jatkaminen ollut siitä kiinni, ollaanko mestareita vai ei. On ollut niin valoisa kausi, että olisi vähän tyhmä lopettaa. Kyllä haluan vielä päästä pelaamaan, Laatikainen totesi.

Monet ajatukset pyörivät Niclas Luceniuksen mielessä, kun HPK:n sensaatiomestaruus oli totta. KUVA: Tomi Vesaharju

Niclas Lucenius on pelaaja, joka ei olisi voinut kuvitellakaan kauden alussa, että sen lopussa hän juhlisi liigamestaruutta. Itse asiassa Luceniuksen kohdalla oli ylipäätään epävarmaa pelaisiko hän enää lainkaan Liigassa, vaikka Mestiksessä hän oli mies väärässä sarjassa.

HPK:n tarjoama mahdollisuus kuitenkin avasi Mestiksessä kautensa aloittaneelle Luceniukselle mahdollisuuden todistaa epäilijöille. Sen mahdollisuuden hän myös käytti.

Lucenius oli HPK:lle puolestaan se pelaaja, joka upotti välierissä vanhan seuransa Tapparan ratkaisuosumallaan.

– Hetki varmasti tässä menee kunnes ymmärtää, että mitä tuli tehtyä. Tämä on erityinen hetki. Pitkä matka tässä on kuljettu jo yksistään tämän kauden aikana, aloitinhan tosiaan Mestiksessä. Mutta eihän tämä paremmin voisi mennä, Lucenius myhäili.

– HPK:n tarjoama mahdollisuus oli minulle näytön paikka. Halusin näyttää itselleni, että pystyn pelaamaan, tekemään tulosta ja auttamaan joukkuetta. Jos en tykkäisi tästä lajista, en pelaisi enää. En ole täällä ketään muuta varten kuin joukkueen ja itseni.

Moni henkilö HPK:n tarinassa kulki vaikeuksien kautta voittoon. Niin teki myös erityisesti Lucenius.

Siksi kultamitali kaulassa, Luceniuksen sisällä säteili tunteiden vuoristorata.

– Kyllä tämä tuntuu aika hyvältä. Kaikennäköistä on ollut uran varrella. On ollut ylämäkiä ja alamäkiä. Nyt olen päässyt nauttimaan jääkiekosta hyvässä porukassa. Pudotuspelien aikana otimme vielä enemmän askeleita eteenpäin ja nuoret kundit kehittyivät valtavasti, Lucenius kiitteli.

– Kun nauttii pelaamisesta ja joukkueelle pelataan, tässä on lopputulos.

Menot