Kiekko

Lauri Marjamäen joukkue sukelsi jälleen – Sihvonen: Jokerit on eksyksissä

Kiekkokiuas pureutuu Jokereiden nopeaan kauden loppumiseen KHL:ssä. Ja siihen miksi kovassa nosteessa ollut päävalmentajana Lauri Marjamäki on näyttäytynyt viime vuosina niin, että hän on hukannut itsensä valmentajana.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen Jokerit putosi pudotuspeleissä Dinamo Moskovalle heti ensimmäisellä kierroksella. Katkaisuottelussa Jokereiden esitys oli totaalinen limbo – sillä joukkue jäi jo avauserässä jalkoihin henkisesti ja pelillisesti ulospuhaltaneella kokonaisuudella.

Kiekkokiukaan Petteri Sihvonen piirtää taktiikkataululle studiolähetyksessä Jokereiden pelilliset ongelmat esiin, mutta nostaa myös esiin ongelmallisen ison kuvan.

Marjamäki on paitsi hukannut nosteen valmentajana, mutta hän vaikuttaa kompromissien tielle lähtiessään hukanneen itsensä myös valmentajana. Sihvonen myös perkaa miten Marjamäen identiteettikriisi alkoi jo Leijonista.

Sama jatkui nyt Jokereissa.

– Kauden aikanakin Jokereiden peli aaltoili suuntaan ja toiseen. Huippuvalmentajalla on pelikirja kunnossa, sillä voitetaan ja hävitään, eikä siihen tule mitään outoja veivailuja, Sihvonen sanoi.

– Ongelma Jokereissa on, että en oikein tiedä kuka tai mikä taho arvioi urheiluportaan nykytoimintaa kriittisesti ammattiperustein.