fbpx
Kiekko

Lauri Marjamäen Leijona-ajalle leimallinen epäjohdonmukaisuus kostautui

Leijonien olympiaturnaus päättyi Kanadaa vastaan puolivälieräottelussa 1-0 -tappiolla. Vaikka puolustuspelaaminen osin onnistui tiiviisti keskialuetta puolustaen, Leijonien hyökkäyspelaaminen oli heikkoa.

– Tuntui, että ei edes uskottu, että itse voidaan rakentaa. Trapin määrässä tämä oli eräänlainen olympiaennätys. Ja kuten päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi, pelaajat kyllä noudattivat taktiikkaa. On ollut leimallista, että Marjamäen aikana pelistä toiseen ja vastustajasta toiseen on pelisuunnitelmia veivattu. En ihmettele, että pelaajat olivat aivan sekaisin. He alisuorittivat tässä turnauksessa, mutta syy ei ollut nyt pelaajien. Ei Marjamäki nyt saa puhtaita papereita, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen lataa.

Marjamäen Leijona-ajan valmentamisessa johdonmukaisuutta on ollut epäjohdonmukaisuus. Marjamäki on saanut valmentaa parhaita NHL-valmentajia jääkiekon maailmancupissa ja olympiaturnauksessa parhaita suomalaisia Euroopassa pelaavia pelaajia kultaisen sauman kadottaen. Myös apuvalmentajat ovat vaihtuneet Marjamäen ympäriltä, mutta viisastenkiveä ei ole löytynyt.

– Olen onnellinen, että Jukka Jalonen palaa Leijonien peräsimeen, Sihvonen kiteyttää.

Lisää tiukkaa Leijona-asiaa Kiekkokiuas-lähetyksessä:

 

 

Menot