Kiekko

Lauri Marjamäki kantaa vastuunsa MM-farssista, entä GM Jere Lehtinen? – "Jukka Jalonen heittää tällä pelitavalla vesilintua"

Kiekkokiuas paneutuu vielä kerran Tanskan MM-turnaukseen, josta jäi käteen vain yksi asia – pettymys. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä sitä, että miten lyhytsyöttöpelin nimeen vannonut Lauri Marjamäki heitti roskakoriin Leijonissa kuolemanottelussa Sveitsiä lähes kaikki pelitavalliset puheensa.

– Täysin voi ymmärtää, että valitaan pakkeja jotka selviävät paineen alta. Mutta eivät pakit yksinkertaisesti voi luistella yli kuutta ja puolta metriä. Kiekko on laitettava liikkeelle! Sveitsi-ottelussa nähty Marjamäen Leijonien kiekko tappelee joukkuepelien universaaleja lainalaisuuksia vastaan. Ei kukaan voi kuljettaa jatkuvasti sitä kiekkoa läpi kentän. Laitan pääni pantiksi, että nämä pakit eivät saa tulevaisuudessa NHL:ssä kuskailla näin kiekkoa, tai peliaikaa ei tule, Sihvonen tykittää.

– Ihmettelen, että jääkiekkojulkisuus ihastelee tätä, että on nähty jotain uutta ja raikasta, jokin viisastenkivi. Sanon suoraan, Jukka Jalonen heittää tämän viisastenkiven Vanajaveteen Hämeenlinnassa käydessään. Ei tästä nyt tule millään mitään huoneentaulua Leijonille, joten on unohdettava välittömästi keskustelu, että tämä on jotain Suomi-kiekon tulevaisuutta.

Marjamäen aikaa Leijonissa Sihvonen ei nosta korkealle. Sihvonen arvioi, että jos aikoinaan se Kärpissä valmentanut Marjamäki analysoisi nyt Leijonien pelaamista, se Marjamäki ei uskoisi näkemäänsä.

– Minä en tätä Lauri Marjamäkeä yksinkertaisesti tunne, joka vielä kerran veivasi jälleen kerran pelisuunnitelmaa. Turnausten anatomiat ovat erilaisia, mutta harmoniaa ja loogisuutta sieltä ei näkynyt oikeastaan kertaakaan.

Marjamäki on joutunut julkisen kivityksen kohteeksi, mutta GM Jere Lehtinen on saanut olla pääosin rauhassa. Kiekkokiuas muistuttaa, että Lehtinenkin on ollut päätöksenteossa mukana. Jos ei ole, mitä Lehtinen GM:nä tekee?

– Lehtisenkin on vastattava tästä, ei hänellekään kuulu puhtaat paperit. Sillekin osa-alueelle on tultava parannusta.

 

Tuoreimpia artikkeleita