Kiekko

Lauri Marjamäki vakuuttui Jokereiden tulevaisuuden visioista

Suomalaisen jääkiekon merkittävimmät pestit on nyt tällä erää jaettu – ja tässä tapauksessa miehet vaihtuvat päittäin.

Jukka Jalonen jatkaa Lauri Marjamäen työtä Suomen A-maajoukkueen peräsimessä ja Marjamäki Jalosen työtä Jokereissa.

Jokerit julkisti maanantaina Marjamäen siirron seuraavaksi kaudeksi. Marjamäki on loogista jatkumoa sille työlle, jonka on aloittanut Erkka Westerlund ja sitten Jalonen.

Marjamäki näkee eduksi omalle projektilleen, että pohjia ovat luoneet valmentajat, joilla on enemmän yhteistä peli-identiteetissä kuin on eroavaisuuksia.

– Pelillisessä perustassa on varmasti paljon samaa, vaikka omia mausteita tietysti kaikilla on, Marjamäki sanoo Hämeen Sanomille.

 

Marjamäki kertoo, että Jokerit ja Marjamäki saivat sopimusneuvottelut valmiiksi perjantaina lopullisesti.

Jokereissa Marjamäki saa haltuunsa suomalaisen seurajoukkuejääkiekon merkittävimmän pestin.

Jos maajoukkueen päävalmentaja on suomalaisen jääkiekon pääministeri, on Jokereiden päävalmentaja kenties ulkoministeri.

– KHL-liiga on sellainen sarja, mikä kiehtoo valmentajana laadultaan ja vaatimustasoltaan. Kun sen voi vielä tehdä Suomessa, se on ainutlaatuista, Marjamäki avaa.

Leijonien päävalmentajana tämän kauden valmentavan Marjamäen sopimus on mallia 2+2, jossa jälkimmäiset kaksi vuotta ovat molemminpuolisen option takana.

Mitä tarkoittaa ”molemminpuolinen optio”?

– Se tarkoittaa sitä, että kahden vuoden päälle on neuvoteltu valmiiksi kaksi vuotta lisää, jonka molemmat voivat halutessaan purkaa, Marjamäki selventää.

 

Jokereiden tämän kauden joukkuetta Marjamäki on seurannut tarkkaavaisesti.

Maajoukkueessa Marjamäki pääsee jo työskentelemään Jokereiden suomalaispelaajien kanssa.

– Kahta peliä lukuun ottamatta olen nähnyt kaikki Jokereiden pelit tietysti jo maajoukkueen päävalmentajan silmin. Erikoistilannepelaaminen on ollut hyvää ja joukkue puolustaa erinomaisesti, Marjamäki luettelee Jokereiden menestysreseptiä.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan Marjamäellä oli ulkomailta muitakin ehdokkaita tarjolla, mutta lopulta valinta kohdistui Jokereihin.

Miksi?

– Jokereiden tulevaisuuden visiot vakuuttivat minut. Kävi selväksi, mitä tulevaisuudelta odotetaan ja ne kohtasivat omien ajatusteni kanssa. HäSa

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic