Kiekko

Leijonat ei lähde muoti-ilmiöiden vietäväksi

Kun NHL ilmoitti, ettei NHL-pelaajia tulla näkemään Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettävissä vuoden 2018 olympialaisissa, monelle suomalaiselle jääkiekon ystävällekin nousi päällimmäisenä mieleen harmitus. Maailman parhaiden pelaajien jääminen pois vie luonnollisesti olympialaisilta sädekehää ja tähtiloistetta, mutta tilanne on mikä on.

– Jokainen NHL-pelaaja haluaisi osallistua olympialaisiin, mutta valitettavasti päätös ei ole NHL-pelaajien käsissä, siksi tämä on äärimmäisen harmittavaa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoo Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiolähetyksessä.

Joukkueen valmistamista olympiaturnausta silmällä pitäen Marjamäki näkee kuitenkin paljon hyvää. Erilaiset turnaukset ja harjoitusottelut, sekä pidempi yhteinen harjoittelujakso eurooppalaisten pelaajien voimin takaa, että Marjamäen valmennustiimin tavoille opitaan huomattavasti nopeammin.

– Lainalaisuudet ovat hyvinkin erilaiset. NHL-pelaajat ovat saapuneet vain päivää ennen olympialaisia paikalle, joten melko suoraan siitä on menty jo pelaamaan. Eurooppa-porukalla saamme paljon enemmän kokemuksia yhdessä mahdollisia mitalimaita vastaan.

– Uskon, että se tulee olemaan meille vahvuus.

 

Marjamäen avauskausi Leijonien päävalmentajana sai osakseen paljon kritiikkiä, vaikka MM-kisoissa Leijonat kiillottivat kilpeään kiipeämällä mitalipeleihin, neljänneksi.

Marjamäen mielestä monessa asiassa on yhä kehittymisen varaa.

– Mistä voi saada tehokkuutta paremmaksi? Millainen merkitys on ylivoimalla, alivoimalla, maalivahtipelillä ja aloituksilla? Olimme alivoimassa MM-kisoissa 12:s, ylivoimalla kahdeksas, maalivahtipelissä 12:s, maalinteon tehokkuudessa kymmenes – eihän meidän näiden valossa olisi pitänyt missään mitalipeleissä olla.

Marjamäki sanoo, että Leijonat voi ratkaista erikoistilannepelaamisen haasteita painottamalla valinnoissa pelaajien erityisosaamista.

– Kannattaako meidän kuitenkin ottaa enemmän erikoisosaamista joukkueeseen, esimerkiksi huippuylivoimapelaajia tai huippualivoimapelaajia, vaikka se ehkä olisi pois viisikkopelaamista. Erikoistilanteissa ratkaistaan paljon.

 

Liiga-kauden alla on puhuttu epämääräisyyksiä pelin nopeuttamisesta. Marjamäki ei kuitenkaan aio lähteä muotivillityksien vietäväksi, vaan valaa pelin pohjan jatkossakin tuttuun peli-identiteettiin.

Marjamäki ilmoittaa olevansa allerginen löperöille puheille aktiivisesta jääkiekosta.

– En lähde ainakaan siihen, että joku sanoo, että nyt pelataan aktiivista lätkää. En kertaakaan aio sanoa sitä sanaa, Marjamäki sanoo.

– Miksi heittäisimme tunnistettavan peli-identiteetin tuosta noin pois? Täytyy tiedostaa missä mennään, eikä kannata lähteä sen perässä, että on joku juttu nyt valloillaan. HäSa

Päiväkohtaisia uutisia

syyskuu 2018
ma ti ke to pe la su
« elo    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930