fbpx
Kiekko

Sihvonen: ”Tohtisiko Jarmo Kekäläinen palkata Jukka Jalosen Columbukseen?”

Petteri Sihvonen näkee, että Jukka Jalonen palautti suomalaisen jääkiekon oikeille raiteilleen.
Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Suomessa kausina 2016-2017 ja 2017-2018 alettiin Leijonien konttaamisen myötä epäillä, onko Meidän pelistä enää kansainvälisen jääkiekkoilun pelikirjaksi. Kriitikoilta jäi huomaamatta, ettei Leijonat edes pelannut Meidän peliä, vaan erilaisia pelisuunnitelmia.

Tarvittiin kurssin korjaamista. On nostettava hattua Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajalle Harri Nummelalle. Hän turvasi kovimpaan mahdolliseen tekijään, Jukka Jaloseen. Jalonen palasi, näki ja voitti.

 

Jalonen palautti säntillisen pelikirjajääkiekon Leijonien huoneentauluksi. Hän kutsuu omaa versiotaan Meidän pelistä Total Hockey’ksi. On selvää, että Jalonen on tärkein palanen ja tekijä Suomen maailmanmestaruudessa.

Kuka muu, muka, olisi voinut viedä Leijonia MM-turnaukseen ilman NHL-pelaajia? Ei kukaan! Ja millä tavalla hän sen teki, selkä suorana joukkueen kilpenä kaiken maailman spekuloinnin alas lyöden.

 

Nyt suomalaisen jääkiekkoväen on taas – hieman kuten Bratislavan 2011 mestaruuden jälkeen – jatkaa yksituumaisena rintamana Meidän pelin viitoittamalla tiellä vuosia ja vuosia eteenpäin.

Ja mietittävää on myös kansainvälisessä katsannossa. NHL:ssä pelataan taktisesti kummallisen heikkoa lätkää. MM-tasolla Kanada, USA, Venäjä, jopa Ruotsi kiskovat liian väljää pelitapaa. Jalosen Leijonat panee miettimään peräti sitä, millainen peli tämä jääkiekkoilu maailman tasolla oikein onkaan.

Ehkä korjaantuminen lähtisi siitä, jos Jarmo Kekäläinen tohtisi palkata Jalosen Columbus Blue Jacketsin seuraavaksi päävalmentajaksi.

 

Menot