Kiekko

Leijonien kieltäytymiskohu kääntyi päälaelleen – GM Lehtinen: "Keskustelu on vähän samaa joka vuosi"

MM-kisojen alla on ollut jälleen runsaasti keskustelua ja spekulaatioita liittyen NHL-pelaajien halukkuuteen liittyä Leijoniin. Julkisessa keskustelussa ehdittiin otsikkotasolla puhua jopa kieltäytymiskohusta.

Oli taustalla sitten mitä tahansa, fakta on kuitenkin nyt se, että Leijonat ovat kuitenkin saaneet viime päivinä joukkoonsa kovia vahvistuksia NHL:n suomalaishuipulta. Näin koko keskustelu on saanut siten todellisen käänteen.

84 tehopistettä NHL:n runkosarjassa saalistanut Mikko Rantanen, 67 pisteen Mikael Granlund, 65 pistettä mättänyt Sebastian Aho ja 64 tehopistettä kiskaissut Teuvo Teräväinen pelaavat kaikki Leijona-paidassa kevään MM-kisoissa. Nelikko saalisti siis yhteensä 280 NHL-tehopistettä. Lukemat ovat kovia.

Suomen joukkueen GM Jere Lehtinen, voidaanko keskustelu siirtää nyt syrjään?

Ja oliko kohu ylimitoitettu?

– En ota kantaa siihen, että oliko ylimitoitettu vai ei. En oikein edes tiedä mitä siellä on kirjoitettu. Keskustelu on vähän samaa joka vuosi. Tiedämme sisältäpäin, mikä kiinnostustaso on ollut, Lehtinen sanoo Hämeen Sanomille.

– Jos kerätään oikeasti tietoa, niin taustalla on usein loukkaantumisia tai ehkä joissain tilanteissa jotain muita syitä. Minusta ei voi väittää muuta, jos faktaan perustaa. Sana on kuitenkin vapaa ja asioista voidaan puhua eri tavoin.

 

Leijonat saa siis kaikesta huolimatta kilpailukykyisen joukkueen.

Tilanne on hyvä, sillä Suomella on harvoin ollut näin koviin tehopisteisiin kykeneviä pelaajia NHL:ssä näin suurissa määrin, saati että eturivistä merkittävä osa pelaisi Leijonissa.

– Hienoa, että nämä kaverit tulevat mukaan. On ylipäätään ollut hienoa seurata suomalaisten pelaajien tilannetta NHL:ssä, Lehtinen sanoo.

Leijona-joukkueeseen liitttyy myös Columbus Blue Jacketsin läpimurtokautta pelanneen suomalaispakin Markus Nutivaaran liittyminen MM-joukkueeseen. Sitä voi pitää yllätyksenä, sillä vain vuorokautta aiemmin Nutivaara oli harmitellut Ylen haastattelussa, ettei pysty liittymään Leijoniin lääkärintarkastukseen vedoten.

Mitä vuorokaudessa oikeastaan tapahtui, että Nutivaaran tilanne muuttui, Jere Lehtinen?

– En oikeastaan osaa ottaa kantaa, kun en ole ollut paikalla. Seuraavana päivänä seura on laittanut asioita yhteen ja Nutivaaralla oli tahtotila tulla, Lehtinen sanoo.

Auttoiko se, että Columbuksen GM on suomalainen, eli Jarmo Kekäläinen?

– Keskusteltiin seuran kanssa ja seura oli samoilla linjoilla, Lehtinen pyörittelee.

Leijonat sai lisää positiivisia NHL-uutisia, kun perjantai-iltana selvisi, että joukkueeseen liittyy myös Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen.

 

Onko Leijonat sitten vielä vahvistumassa NHL-rintamalta? Lehtinen sanoo, että joidenkin suomalaispelaajien tilanne on vielä auki, kuten esimerkiksi Minnesota Wildin kapteenin Mikko Koivun kohdalla.

– Katsotaan ja ilmoitetaan, jos jotain on. Muutamien pelaajien kausi on loppunut ja katsotaan lääkärintarkastusspeksit, ne pitää käydä läpi ensin, sitten voi alkaa keskustella, Lehtinen sanoo.

– Koivun tilanne on se, että hän miettii vielä eikä ole vielä tehnyt ratkaisua.

Millaiseksi GM Lehtinen sitten arvioi Leijonien iskukyvyn?

– Näen sen hyväksi. Leirityksellä on ollut energinen meininki. NHL-vahvistukset ovat nuoria ja energisiä. Se on vain hyvä asia, Lehtinen muotoilee.

Jääkiekon MM-kisat järjestetään 4.–20. toukokuuta 2018 Tanskassa Kööpenhaminassa ja Herningissä. HäSa

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic