Kiekko

Leijonien murskavoiton takana opetus jääkiekon kehityksestä – "Näyttää mallia koko maailmalle"

Leijonat palasi voittokantaan 6-2 -murskavoitolla tärkeällä hetkellä, sillä Suomen USA-voiton merkitys tarkoitti myös lohkovoittoa ja sitä, että Suomi kohtaa tulevassa puolivälierässään Sveitsi.

Kiekkokiukaan vieras, Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta, ihasteli ottelussa erityisesti suomalaisen nuoren tähtikaartin esiintymistä.

Keskustelu siirtyi Suomi-USA -ottelun varjolla myös suomalaisen pelaajakehityksen elpymiseen – ja mistä se johtuu.

– Paljon on hyviä asioita tehty Suomi-kiekossa. Nuoret tähdet tekevät kovaa tulosta arvokisoissa ja NHL:ssä. Ja sitten pakkien pelaavuus on asia, mikä on nuorella sukupolvella näkyvissä. Pelitaidot ja -ominaisuudet mahdollistavat, että kiekon kanssa uskalletaan tehdä asioita. Nuoriso näyttää nyt mallia ihan koko maailmalle, Virta toteaa.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen arvioi Virran tavoin, että Leijonilla on taivas auki.

– Leijonat on pelannut Lauri Marjamäen ajan parasta lätkää. Pelisuunnitelmilla ei ole veivailtu vaan on menty kantavalla johtoajatuksella. Nyt on todennäköisyydet Leijonien puolella.

Virta sanoo, että sudenkuoppia on vaikeaa löytää.

– Siitä puhutaan kuolemanpelinä, vaikka ei kukaan onneksi jääkiekossa kuole. Tilanne on se, että kukaan ei ole vielä voittanut mitään. Se on selvää, että pelitapa riittää, pelaajat riittävät ja  sitoutuminen yhteiseen tekemiseen riittää. Peli pitää nollata nyt kunnolla, nyt ei vielä saa luulla mitään, Virta toteaa.