Kiekko

Leijonien voitto vain kirkasti kuvaa – ”Mahdollisuus mennä olympiakultaan asti!”

Leijonien valmentajana urallaan toiminut ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen vieraili olympia-Kiekkokiuas -studiossa Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen vieraana.

Lehkonen näkee, että Suomi todisti 5-2 -voitolla Saksasta, että paketti on kasassa. Voitto myös vapauttaa hyvää ilmapiiriä.

–  Voitolla on iso merkitys, on viikko harjoiteltu ja mietitty miten peli saataisiin rytmiin. Pelissä näkyi monta asiaa, jota valmennustiimi on ajanut. Puhutaan ylivoimasta ja alivoimasta, energiasta, kaksinkamppailuista, maskipelaamisista ja takakarvausta. Kun nämä asiat näkyvät, se todentaa valmennuksen ajamaa henkeä, eikä vain sitä että kimpassa on kivaa. Hyvä startti, Lehkonen sanoo.

Lehkonen myös kiteyttää Meidän pelin filosofiaa, johon päävalmentaja Lauri Marjamäki Leijonien peräsimessä näyttää avauspelin perusteella luottavan.

– Siitä lähdetään, että enemmän rakennetaan kuin rikotaan. Pidetään kiekkoa enemmän kuin vastustaja, oli vastustajana Venäjä tai Ranska. Kyse on taitavista valinnoista. Nyt Leijonat veivät hyökkäyssinisen yli kiekkoa, eikä heitetty päätyyn ja siksi Leijonatkin ovat nyt vahvoilla. Näissä olympialaisissa on mahdollisuus mennä päätyyn asti. Nyt on se sauma. Marjamäki ymmärtää, että voidaan voittaa, mutta vain hyvällä joukkuepelillä.

Sihvonen muistuttaa, että verrattuna viime kauden epäonnistumiseen jääkiekon maailmancupissa on muuttunut moni asia lähtökohtiin nähden. Tietysti se, että NHL-pelaajat eivät ole mukana – mutta myös se, että valmennustiimi on uusiutunut. Kalle KaskisenWaltteri Immosen ja Teppo Nummisen sijaan valmentajina toimivat Jussi Tapola ja Mikko Manner, jotka ovat samalla sivulla päävalmentaja Marjamäen kanssa.

Mikä merkitys oli Eeli Tolvasen onnistumisella? Mitkä ovat Leijonien kysymysmerkit?

Näihin ja moneen muuhun kysymykseen pureudutaan Kiekkokiuas-studiossa.

 

 

 

Päivän lehti

7.4.2020