Kiekko

Leijonille voitto Hämeenlinnasta

Hämeenlinnan Ritariareena isännöi Leijonien ja Valko-Venäjän maaottelua perjantai-iltana ilmoitetun 2517 silmäparin edessä, jossa Leijonat selviytyi voittajana jatkoaikamaalin turvin. Näin osat kääntyivät eilisestä Turussa pelatun ottelun käsikirjoituksesta, jolloin puolestaan Valko-Venäjä oli jatkoajalla voitokas.

Vahvasti avauserää hallinnut Leijonat avasi maalihanat avauserässä kahdella ylivoimamaalilla Veli-Matti Savinaisen ja Juuso Puustisen osumilla.

Ottelu kuitenkin kääntyi toisessa erässä pelillisesti ja tuloksellisesti Valko-Venäjän puskiessa ottelun tasoihin.

– Toisessa erässä nähtiin 23 kiekonmenetystä. Meidän pitää parantaa voittavan jääkiekon perusperiaatteita. Esimerkiksi kakkoserässä pelattiin välimallin karvauksella. Sellainen maksaa hintaa, Lauri Marjamäki arvioi ottelun jälkeen.

Valko-Venäjä siirtyi kolmannessa erässä ajassa 53.20 johtoon Dmitri Znakharenkon maalilla. Mutta tasoitus nähtiin lopulta Leijona-pakki Casimir Jürgensin lavasta kaukolaukauksella joka lurahti yllättäen maaliin.

Jatkoajalla Leijonien sankariksi ylivoimalla nousi Pekka Jormakka.

 

On selvää, että MM-leirinsä alkuvaiheilla olevien Leijonien joukkue tulee muuttumaan vielä paljon siihen nähden, mitä se tulee olemaan lopulta MM-kisoissa.

Joukkueessa nähtiin liuta ensikertalaisia, joista HPK:n maalivahti Emil Larmi pääsi tekemään debyyttinsä leijonapaidassa tutussa hallissa kotiyleisön edessä.

– Voitto on hieno juttu, mutta henkilökohtaisesti oli hakemista. Ei ollut sitä mitä olisin itseltäni vaatinut, Larmi kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelun avauserä oli maalivahdille haastava ja Larmin maalia kohti lauottiin vain kolme kertaa. Lisäksi Larmilla oli pitkä tauko otteluista.

– Kun on kuukauden päivät edellisestä pelistä, tuntui, että olisi ollut kiva saada joku kuti heti alkuun. Siihen ei voi kuitenkaan vaikuttaa mitä peli tuo ja se pitää ottaa sellaisena kuin tulee ja pitää pystyä vaikuttamaan siihen paremmin, Larmi kommentoi.

 

Myös Joonas Lehtivuori oli iloinen päästessään pukemaan leijonanutun ylleen.

– Täytyy myöntää, että tänäänkin vähän jännitti ennen peliä varsinkin ensimmäisessä erässä. Vähän hapotti, ei ole ihan hetkeen pelannut tuplapelejä. Tuli välillä vähän huolimattomia ratkaisuja. Oli mukava pelata Hämeenlinnassa, Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK:n tämän kauden päätteeksi jättävä Lehtivuori totesi.

Lehtivuori arvioi maajoukkuepelien olleen tempoltaan huomattavasti kovempia.

– Pelinopeus on paljon kovempaa ja vastassa oli tänään todella isoja ja vahvoja äijiä. Kulmiin kun joutui kun pääsi pitkiin myllyihin, oli vaikea riistää kiekkoa pois, Lehtivuori sanoi.

Toinen erä jätti Lehtivuorelle hampaankoloon ja erikoisen kuvan.

– En tiedä mitä aloimme toisessa erässä sättäämään, jotain siinä tapahtui. Passivoiduttiin ja hukattiin kiekkoja turhaan, Lehtivuori aprikoi.

 

Leijonien valmennustiimikin on käymistilassa. Marjamäen alkuperäisestä valmennustiimistä esimerkiksi apuvalmentaja Mikko Manner ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli ovat vielä kiinni Kärppien mukana Liigan pudotuspeleissä ja apuvalmentaja Jussi Tapola on Kiinassa – ilmeisesti tutustumassa tulevaan työnantajaansa KHL-seura Red Star Kunluniin.

Heitä tuurasivat Pekka Kangasalusta, Raimo Helminen ja Markus Korhonen.

– Kaikki meni tässä vähän uusiksi. Ei se ihanteellista ole. Olen itse ollut maajoukkueessa apuvalmentajana samassa tilanteessa, mutta se on nyt fakta ja meillä on yksi päätoiminen valmentaja tässä. Ruotsissa kaikki ovat päätoimisia, sitten ollaan koko ajan samassa ryhmässä. Ei se sen kummempi asia ole, Marjamäki pyöritteli.

Leijonien joukkue tulee kokemaan muutoksia pitkin leiritystä. Ensi kerran jo ensi viikolla.

– Ensi viikolla näillä näkymin ainakin kolme uutta pelaajaa tulee.

Vaikka tulos Valko-Venäjää vastaan pelatuista tuplapeleistä oli nihkeähkö, Marjamäki uskoo yhä prosessiinsa.

– Niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaa olemme pelanneet (tällä Leijona-kaudella) paljon laadukkaammin. Olemme ytimen lähellä, mutta tilantekopeli ja tehokkuusajattelu esimerkiksi aloituksissa ja ylivoimalla, siinä pitää vielä kehittyä, Marjamäki päätti. HäSa

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic