Kiekko

Liiga-seuran urheilujohtajalta outo sammakko – "Tietääkö hän edes miten oma joukkue pelaa?"

Liiga tuli ulos marraskuun puolivälin vaiheilla ulos tiedotteella, jossa kerrottiin että maalimäärät ovat kasvaneet. Alkukauden 167 Liiga-ottelussa on isketty kaikkiaan 874 maalia. Maalimäärä on kasvanut viime kaudesta vajaat seitsemän prosenttia.

Ne ovat faktoja, mutta ne asiat eivät ole, mitä TPS:n urheilujohtaja Antero Niittymäki ja Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi tiedotteen yhteydessä sanoivat.

– Tämä on hieno asia. Maalimäärien tippumisesta on ollut aikaisemmin paljon puhetta, mutta nyt on otettu iso askel eteenpäin. Liigassa pyritään entistä aktiivisempaan ja nopeampaan peliin. Keskialueen seisoskelu on jäänyt vähemmälle ja on ehkä osasyy hyvälle kehitykselle, Niittymäki heitti.

Se herätti Kiekkokiukaan kysymään mahtaako Nititymäki tietää edes miten oma joukkue, trapiin luottava TPS pelaa.

– Tämä oli erikoisin tiedote mitä olen nähnyt jääkiekossa aikoihin, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tyrmää.

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi puolestaan sanoi, että ”Liigajoukkueiden pelityyli tukee pelaajien kehityksen lisäksi myös yleistä viihdyttävyyttä.”

Asiassa on vain yksi ongelma, puheet pelin ”aktivoittamisesta” ovat sulaneet kaukalossa kaikkien silmien edessä.

– Tuollainen on höpöhöpöä. Suomalainen katsoja arvostaa sitä, että voitetaan. Eivätkä yksilön kehittämispuheet ole kuin löysää höpinää. Jos katsotaan NHL:n viittä parasta suomalaispistemiestä, niin kaikki ovat pelanneet junioreissa Meidän Peliä. Kovin suurta tuhoa se ei ole saanut heille aikaan, Sihvonen muistuttaa.

 

 

 

Päivän lehti

12.7.2020