Kiekko

Liigakarsintoja ei nähdä lähitulevaisuudessakaan – Sihvonen: ”Jos ei uskalla urheilussa kilpailla, voi poistua urheilusta”

Petteri Sihvonen ei suostu ymmärtämään Kiekkokiuas-studiossa miksi suomalaiset jääkiekkojohtajat pelkäävät kilpailua.

 

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-ohjelma paneutuu Liigan ja Jääkiekkoliiton tekemään yhteistyösopimukseen.

Sopimus kattaa mm. ylimpien sarjatasojen järjestämisen, maajoukkuetoiminnan organisoimisen sekä muita sopijapuolille yhteisiä asioita. Liitto ja Liiga pitävät suomalaisen jääkiekon kehittämisessä tärkeänä niin maajoukkueen, Liigan kuin Mestiksenkin toimintaympäristön kehittämistä ja näiden intressien yhteensovittamista yhteistyössä.

Sopimuksessa linjataan, että Liigan joukkuemäärä pysyy sopimuksen ollessa voimassa lähtökohtaisesti ennallaan. Karsintoja ei järjestetä eikä Liigasta voi näin ollen sopimusaikana pudota.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen pitää sopimusta murheellisena.

– Kyllä tämä surulliseksi vetää. En tiedä kuka tässä voittaa, ehkä Liiga omasta mielestään. Liiga on nyt kiinni ja se on erittäin huono asia suomalaisessa jääkiekossa, Sihvonen kommentoi.

– Ilmeisesti osakassopimus estää sen, että muutoksia ei voi tehdä elleivät kaikki suostu. Kaikki tuntuvat tietävän, että Liigan seuramäärää tulisi supistaa. Liigan eetosta ohjaa se, että ajatellaan oman seuran paikallista etua. Kukaan ei ajattele suomalaisen jääkiekkoilun etuja, paitsi ehkä Jääkiekkoliitto – mutta liitolla ei ole paukkuja.

– Vaikka juuri nyt ei näytä siltä, että Mestiksen näivettyminen olisi pahaksi suomalaiselle jääkiekkoilulle kun hyviä pelaajia lähtee NHL:ään saakka, näkisin, että koska Liigassa ei ole kilpailua, sarjan talous ei lähde edistymään. Tulee arvottomia näytelmiä, joissa myydään pelaajia varhaisessa vaiheessa ennen runkosarjan loppua. Kohta se on varmaan edessä Ässillä. Tuote ei ole kunnossa.

Sihvosen mielestä on käsittämätöntä, että liigapomot pelkäävät kilpailua.

– Liigassa seurojen johtajat pelkäävät urheilun tärkeintä elementtiä – kilpailua. Minusta ne jotka eivät uskalla ottaa kilpailuhaastetta vastaan, voivat poistua urheilusta.

Menot