fbpx
Kiekko

Liigan dominoivinta joukkuetta mahdollista haavoittaa – ”Etsikkoaika käytetty”

Liigan kärjestä löytyvä Kärpät on dominoinut alkukaudella uuden päävalmentajansa Mikko Mannerin raikkaalla jääkiekolla, johon on otettu vaikutteita Kanadan maajoukkueesta, mielin määrin.
 
Kiekkokiuas-studion jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kuitenkin näkee, että Kärppien yllätyksellinen pelitapa ei ole enää aivan niin yllättävä – ja siksi vastustajat osaavat entistä paremmin pelata oululaisia vastaan taktisesti.
– Jos valmentajat katsoisivat nyt miten lähettivät joukkueensa pelaamaan, monet posket punottaisivat, Sihvonen tukistaa.
Sihvosen mukaan Kärpissä on alkanut näkyä orastavia viitteitä siitä, että Kärppien pelitapaetu on aavistuksen sulamassa, mikä heittää oman lusikkansa soppaan Liigan mestaruustaisteluihin ja voimasuhteisiin. 
– Kärpiltä loppuu konstit, kun se joutuu ajamaan takaa ja homma ei käy kuin paraatimarssi. Kärpät on tavallaan etsikkoaikansa käyttänyt nyt kun muut ovat palanneet suurilta osin tiiviin viisikon peliin, Sihvonen arvioi.
Manner tunnetaan valmentajana, joka osaa valmentaa kahta erilaista pelitapaa. 
Onko siis mahdollista, että Manner alkaisi säätää peliään kevättä kohti enemmän mestaruuksia Ouluun tuonutta Lauri Marjamäen Kärppä-jääkiekkoa kohti? Manner kun tiedetysti on toiminut Marjamäen apuvalmentajana niin Leijonissa kuin Kärpissä.
– Olen miettinyt tätä paljon, teoriassa se on tehtävissä. Mutta liian voimakas pelin säätäminen on jonkinlainen väärä psykologinen signaali pelaajille. Pelaajille tulee olo, että korjataan jotain virhettä. Kun on muutosvalmentamisen tiellä, se on konstikas juttu. Olemassa on mahdollisuus säätää peliä, mutta en suosittelisi sitä, Sihvonen puntaroi.
 
 
 

Menot