Kiekko

Liigan yhdellä ennakkosuosikilla meneillään oudon alavireinen vaihe – Sihvonen: "Välillä tulee iltoja ettei joukkuetta edes tunnista TPS:ksi"

Liigassa toiseksi tällä hetkellä sijoittuva TPS on pelannut alavireistä vaihetta kaudestaan.

Turkulaiset ovat kolmen ottelun tappioputkessa ennen keskiviikon Jukurit-ottelua ja viimeisestä kymmenestä ottelusta TPS on voittanut vain kolme.

Mistä se johtuu?

– Ehkä pelaajille annetaan silloin tällöin hieman kevyempää valmennusotetta, että menkääs pojat ja pelatkaa. Päävalmentaja Kalle Kaskiselle on annettava nuhteet siitä, että ei huippujoukkueiden pitäisi pelata tällaisia väli-iltoja. Esimerkiksi KooKoo-vieraspelissä TPS-viisikko oli repalainen. Siellä laiturit eivät mahtuneet edes Telian tv-kuviin ajoittain, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ihmettelee.

TPS:llä olisi tällä kaudella suuri iskun paikka, kun päävastustajista esimerkiksi HIFK ja JYP ovat jääkiekkoliigassa hoiperrelleet lähes kanveesissa.

Sihvonen kaipaa Kaskiselta johdonmukaisempaa valmentamista.

– Sen asian kanssa on vaikeampaa elää, jos miettii kauden jälkeen pettyneenä, että välillä tuli annettua syystä tai toisesta pelistä periksi. Peli varioituu nyt liikaa ja se sotkee pelaajiakin. Välillä tulee iltoja, että en tunnista TPS:ää Kaskisen TPS:ksi. Mitään muuta reittiä ei nyt ole kuin laittaa viisikko tiiviimmäksi, vain niin voittoja voi alkaa taas tulla säännöllisesti, Sihvonen painottaa.

Lisää aiheesta Kiekkokiukaan studiolähetyksestä.

Menot