fbpx
Kiekko

Kiekkokiuas: Liigassa yllättäviä valmentajauutisia – "Tästä porukasta löytyy seurojen heikoimmat lenkit"

Kiekkokiuas pureutuu podcastissaan Liigan valmentajauutisiin Lukossa ja SaiPassa, sekä liigaseurojen sukellukseen CHL:ssä.

Lukko ja SaiPa tekivät viimeksi päävalmentajaratkaisunsa ja jatkavat tahoillaan Pekka Virran ja Tero Lehterän voimin kaudella 2020-21. Lukko kuitenkin ilmoitti myös jo seuraavan päävalmentajansa, Marko Virtasen, nimen. Virtanen valmentaa ensi kaudella Lukon A-nuoria, kunnes siirtyy edustusjoukkueen luotsiksi.

Petteri Sihvonen näkee Lukon mallissa paljon järkeä, mutta myös riskinsä.

– Virran jatkosopimusta tässä onkin odoteltu. Jotenkin tuntuu, että Lukossa ei ole koskaan urheilujohtaja ja päävalmentaja pelanneet näin hyvin yhteen. Myös Marko Virtanen on hyvä valmentaja. Tämä malli vaikuttaa ajatuksen tasolla hyvältä, mutta toteutus ratkaisee. Kynnys madaltuu myös tehdä äkkipikaisia ratkaisuja, kun päävalmentajan seuraaja löytyy jo talon sisältä, Sihvonen sanoo.

Mutta mitä mieltä Sihvonen on Lehterän jatkosopimuksesta?

Vielä on saamatta vakuutus siitä, että Lehterä voi valmentaa Liigassa riittävän hyvin.

Kuuntele Kiekkokiuas-podcast tästä:

 

Entä mitä liigaseurojen CHL-fiasko kertoo Liigasta ja pitääkö Liigasta olla huolissaan isossa kuvassa, vaikka suomalaisen jääkiekon pelaajatuotanto isompiin sarjoihin on ollut hyvää?

Sihvonen nostaa esiin yllättävän ammattiryhmän jääkiekkoseurojen sisältä.

– Liigassa pelataan 8-10 ottelua enemmän runkosarjaa enemmän kuin muissa CHL:n parhaiden joukkueiden sarjoissa. Se on hirmuinen ero, Sihvonen sanoo.

– Yleisökeskiarvot laskee suljetussa vesivellisarjassa, niin pelataan 60 ottelua. Kun toimitusjohtaja kun suorin polvin toimistolla miettii miten laskevien yleisömäärien pudotus tuloissa saadaan kurottua kiinni, siellä on keino. Sitten varmaan pelataan 65 tai 70 ottelua seuraavaksi. Joskus tekisi mieli kysyä liigaseurojen toimitusjohtajilta, että mitä te siellä seuroissa oikein teette (toiminnan kehittämisen eteen). Tästä porukasta löytyy heikkoja lenkkejä, suorastaan puuhastelijoita, Sihvonen tykittää.

Lisäksi Median jalustalle nousee yllätysnimi, mutta median jalkapuu on jälleen armoton. Ketkä? Kuuntele, niin tiedät.

 

Lue myös: Jatkosta nopeasti sopinut Nenonen etsii parasta itseään – “Saa nähdä onko sille ulkomaanpykälälle käyttöä”

Menot