Kiekko

Löyly Lauri Marjamäelle – ”Toivottavasti katsoo pelin uudestaan ja häpeää”

Kiekkokiuas-studiossa pureudutaan Lauri Marjamäen johtamien Leijonien otteisiin Venäjän EHT-turnauksessa. Leijonat hävisi ottelunsa Tshekille ja Venäjälle, mutta voitti sentään olympialaisia isännöivän Etelä-Korean.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen pettyi pahemman kerran Leijonien esityksiin.

– Tunne ei saisi ottaa analyytikosta valtaa, mutta nyt meinasi ottaa. Onneksi on nukuttu yö välissä. Rakentelin mielessäni mikä mahtaa olla valmennustiimin pelisuunnitelma Venäjää vastaan. Olin aivan varma, että he tukeutuisivat kiekkokontrolliin, eli Jukka Jalosen ja Erkka Westerlundin metodiin. Mitä vielä, mitä näin, en ole toipunut siitä vieläkään, Sihvonen tuhahtaa.

Sihvosen arvion mukaan Leijonat pelasi ihmeellistä välimallin jääkiekkoa.

– Tavoite oli prässätä, mutta herrajumala, ei prässätä voi jos ei hyökkää tiiviillä rakenteella ja ohita lyhyillä syötöillä vastustajia. Leijonat lähti kääntämään ihan liian nopeasti ja antoi kiekkokontrollin Venäjälle. Marjamäki tarjosi avaimet Ylen studiolle Hannu Jortikalle ja Karri Kivelle, jotka saattoivat nauraa Leijonien puolustajien kiekonmenetyksille. Ihmeellistä. Ei Venäjän kohtaaminen Moskovassa ole ylioptimismin ja leikin paikka, Sihvonen tukistaa.

– Täytyy uskoa, että valmentajat katsovat pelin ja häpeävät sitten. Eivät pelaajat tiedä mistä kiikastaa. Pelitapaa pitää säätää, pitää tulla eri pelisuunnitelmilla, mutta ihan kaikki ei ole kansainvälisessä huippukiekossa mahdollista.