Kiekko

Lukijat kysyivät, Kiekkokiuas vastaa: Miksi HPK tarvitsisi urheilujohtajan?

Hämeen Sanomien lukijat ovat mm. mielipidesivuilla pyytäneet lisätietoja Kiekkokiukaan väitteisiin, miksi HPK tarvitsisi urheilujohtajan. Nyt Kiekkokiuas vastaa huutoon ja perustelee millainen on hyvä urheilujohtaja ja miksi esimerkiksi HPK tarvitsisi sellaisen.

– Urheilujohtaja ei ole pelkästään pelaajakoordinaattori. Urheilujohtaja on henkilö, joka on päävalmentajan yläpuolella. Kun viisas seura palkkaa urheilujohtajan, hänellä on valta tehdä urheilua koskevat päätökset. Siksi rekrytoinnissa on oltava tarkkana, Petteri Sihvonen aloittaa Samuel Savolaisen tentissä.

– Ei hallituksilla ole ymmärrystä jääkiekkoasioissa kovinkaan paljon. Esimerkiksi HPK:ssa voi olla auttavaa ymmärrystä, mutta vain korkeintaan auttavaa ymmärrystä. Näin toimitusjohtaja voi keskittyä omiin asioihinsa ja päävalmentaja valmentamiseen. Urheilujohtaja myös pitää hallituksen näpit erossa ja takaa työrauhan päävalmentajalle.

– Urheilujohtaja olisi se, joka veisi seuran urheilustrategiaa ja seuran identiteettiä eteenpäin. Muuten käy niin, että seura muuttuu aina uuden päävalmentajan mukana. Ei se niin voi olla.

Miksi hallituksen pitäisi sitten pitää näppinsä erossa?

– Jos olisi fiksuja hallituksia, he antaisivat valtaa ja vastuuta pois henkilölle, jolla on asiaan paras osaaminen. Ihmettelen, että miksi hallitukset haluavat pitää sellaisesta vallasta kiinni jostain, mitä ei hallita tai osata. Hallituksessa ei saa olla jollain elämysmatkalla.