Kiekko

Mannerin Kärpiltä huima temppu – Sihvonen: "Pelaajat tekivät isompia kehitysloikkia kuin Tapparassa"

Tappara ja Kärpät pelasivat finaalisarjan tasokkaimman ja samalla seesteisimmän ottelun, kun oululaiset varmistivat mestaruuden voitoin 4-2.

Sarjan kuudennessa pelissä joukkueiden pelaaminen oli äärimmäisen tasaista. Kärppien ja Tapparan pelitavat sulautuivat liki yhteen – ja se oli Kärppien etu. Kärpät oli liikkeellä Tapparaa pari pykälää heikommalla pelaajamateriaalilla.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner esikuntineen teki huikean tempun. Manner loi ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan Liigassa joukkueelleen ainutlaatuisin pelitavan, joka haastoi onnistuneesti Liigaa vuosikausia dominoineen Meidän pelin. Kärppien pelitavan nimi on paljon puhuva: Kärpät-Kanada-lätkä. Manner on yhdistänyt parhaita suomalaisia pelaamisen mausteita modernin kanadalaisen pelitavan elementteihin.

Tappara alisuoritti läpi kauden. Vaikeita hetkiä oli kauden alussa, keskivaiheessa ja lopussa. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei saanut parasta irti huikeista pelaajistaan. Tapparan pelaajien tasoa kuvaa se, että he olivat voittaa mestaruuden päävalmentajastaan huolimatta. Jälkikäteen ajatellen oli Tapparalta virhe olla jatkamatta edellisen päävalmentajan, tamperelaiset kahteen mestaruuteen luotsanneen Jussi Tapolan kanssa.

Tiivistäisin Kärppien mestaruuden Tapparan kustannuksella siihen, että läpi kauden Mikko Manner valmensi joukkuettaan huomattavasti paremmin kuin Jukka Rautakorpi omaansa. Seuraus oli, että Kärppien pelaajistossa tapahtui isompia kehitysaskeleita kuin Tapparassa.

Lopulta jääkiekkoilussa, jossa pelitavat, taidot ja fysiikka ovat tärkeitä, merkittävintä kuitenkin on peli-ilo ja itseluottamus. Kärpät oli Liigan paras ilmapiirijoukkue kaudella 2017-2018.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic