fbpx
Kiekko

Manninen oli vaatimaton voittomaalistaan: "Yritin vain ampua, ja meni sisään"

MM-Kosicessa kerhoon liittyi 1+3 pistettä puolivälierässä tehnyt kakkosketjun keskushyökkääjä Sakari Manninen.
MM-Kosicessa kerhoon liittyi 1+3 pistettä puolivälierässä tehnyt kakkosketjun keskushyökkääjä Sakari Manninen. Kuva: EPA

Jääkiekon MM-turnaus Slovakiassa on ollut hyökkääjälupaus Kaapo Kakon juhlaa. Torstain MM-puolivälierässä kirkkaissa valoissa Kosicen jäähallissa paistattelivat Kakon ketjukaverit.

Suomella on ollut jääkiekkoilussa Ruotsin-kaatajia 1960-luvulta Matti “Mölli” Keinosesta lähtien. MM-Kosicessa kerhoon liittyi 1+3 pistettä puolivälierässä tehnyt kakkosketjun keskushyökkääjä Sakari Manninen.

KHL:ssä Jokereista Salavat Julajev Ufaan siirtyvä Manninen kartutti MM-turnauksen pistesaldonsa lukemiin 2+8. Leijonien arvokisahistoriaan hänet vie 5–4-voittomaali.

–  Yritin vain ampua, ja meni sisään. Hyvä näin, Manninen kuvaili vaatimattomasti.

Hänen mielestään Suomi sai arvokkaan työvoiton.

– Jokainen kentällisemme teki oikeita asioita. Pääsääntöisesti pelasimme kiekkoa Ruotsin puolustajien selän taakse ja saimme sillä tavalla pitkiä hyökkäyksiä, Manninen kertoi ja kertasi Leijonien pelillisen perusperiaatteen.

–  On keskimääräistä helpompaa pelata kiekon kanssa kuin ilman kiekkoa. Pelin virtaus oli meille myönteinen.

Kuva: EPA

Pesonen rakensi maskimuurin

Suomen taistelutahtoa ilmensi toisessa erässä Jani Hakanpään ampumaan 2–3-kavennusmaaliin pelottomasti maskin tehnyt Mannisen ketjun laitahyökkääjä Harri Pesonen.

–  Ajattelin, että jos ehtisin liikkumaan siihen eteen, se voisi helpottaa (maalintekoa). On teroitettu, että maskia pitää saada aikaan, Ruotsin maalivahti Henrik Lundqvistin näkökentän hypyllään pimentänyt Pesonen muisteli.

Päävalmentaja Jalonen: “Tämä oli huikea suoritus”

Suomen MM-jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on ansioituneella urallaan maistanut monenlaista menestystä. Torstain 5–4-puolivälierävoitto Ruotsista kipuaa hänen vertailussaan saavutuksista korkealle.

–  Hyvältähän se tuntuu, kuuluu uralla ihan kärkipäähän. Kun katsoo, minkälaiset olivat joukkueet, ja kuinka meidän joukkue on kasvanut, tämä oli huikea suoritus, Jalonen sanaili Kosicen hiljentyneessä jäähallissa.

Kuva: EPA

 

Voitonsiemen kylvettiin toukokuun alussa Tshekin Brnossa, jossa Leijonat kaatoi NHL-tähtiä mukaan saaneen Venäjän ja Tshekin ja piti Ruotsia ahtaalla hävittyään 1–2.

–  Uskoimme omiin kykyihimme, kun pelasimme EHT:llä niin hyvin kolmea parasta jengiä vastaan. Se antoi lisää uskoa. Tänään toteutimme unelmat, ja nyt lähdetään jahtaamaan vähän isompia, Jalonen viittasi lauantaiseen Venäjä-välierään.

Asiasanat

Menot