Kiekko

Max Kenig HPK-juniorijääkiekon valmennuspäälliköksi – puheenjohtaja Teijo Räsänen jääväsi itsensä

HPK-juniorijääkiekko on palkannut uudeksi valmennuspäällikökseen Max Kenigin. Kenig on talossa tuttu mies, sillä hän on toiminut seurassa muun muassa taitovalmentajan ominaisuudessa.

Kenigin palkkaus tuli ajankohtaiseksi, kun valmennuspäälliköksi maaliskuussa nimitetty Mika Toivola siirtyy HPK Liiga oy:n urheilujohtajaksi.

Kenig tulee jatkossa yhdessä Toivolan kanssa vastaamaan urheilun linjauksista junioreiden puolella. Tarkemmat linjaukset esitellään HPK-juniorijääkiekon tiedotteen mukaan kesälomien jälkeen.

HPK-juniorijääkiekko ry tulee yhdessä Riihimäen Nikkareiden ja Hyvinkään Jää-Ahmojen kanssa aloittamaan uuden taitovalmentajan rekrytoinnin.

 

HPK-juniorijääkiekko ry:n puheenjohtaja Teijo Räsänen kertoo, että Kenig oli vahvoilla valmennuspäällikön pestiin jo aiemmin, mutta tuolloin valinta kohdistui Toivolaan. Nyt uutta hakuprosessia ei käynnistetty.

– Kenig oli rinta rinnan Toivolan kanssa, mutta silloin valinta kohdistui Toivolaan. Tämä oli turha laittaa hakuun, koska edellisestä hausta oli kulunut niin lyhyt aika. Kysyimme asiasta myös Toivolalta ja hän oli päätöksen kanssa yhtä mieltä, Räsänen sanoo.

– Kenig on aktiivipeliuran jälkeen kouluttautunut valmennuspuolelle ja hänellä on varmasti hyviä näkemyksiä valmennuspäällikön tehtäviin.

Puheenjohtaja Räsänen jääväsi itsensä HPK-juniorijääkiekon sunnuntain kokouksesta, jossa Kenig valittiin tehtävään. Vaikka nimitys vaikuttaa olleen enää pelkkä muodollisuus, kun tehtävään ei haettu ketään eikä muita kandidaatteja siksi ollut, syy jääväykselle oli se, että Räsänen on Kenigin appiukko.

– Max Kenig on lastenlasteni isä, joten jääväsin itseni päätöksestä, Räsänen vahvistaa.

 

HPK-juniorijääkiekon puolella on kilpaurheilullisesti työsarkaa edessä – myös uudelle valmennuspäällikölle. Viimeisten vuosien aikana HPK-pelaajia ei ole nähty esimerkiksi Pohjola-leirillä ja huoli on kasvanut, että HPK:ssa juniorit ovat putoamassa ikäluokkansa huippujen kyydistä.

Räsänen myöntää sen olevan huolenaihe, mutta tähdentää että huippupelaajien tuotanto ei ole HPK-juniorijääkiekon ainoa tehtävä.

– Meillä on yhteiskunnallinen tehtävä olla junioriurheilun seura, mutta siihen kuuluu myös kilpajääkiekko. Nyt myös siihen on varmasti tulossa satsausta, mutta myös pääasiaan, eli siihen että nuorilla on mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa. Täytyy muistaa, että huippupelaajien tuotanto ei määrää pelkästään työtämme.

Uuteen organisointiin, jossa edustusjoukkueen urheilujohtaja osallistuu linjauksiin junioripuolen korkeimmilla portailla yhdistettynä uuden valmennuspäällikön nimitykseen, Räsänen suhtautuu innostuneesti.

– Se on sinänsä ainutlaatuista Suomessa. Tämä on hyvä konsepti valmennuksellisesti. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic