Kiekko

Median pelipuheet sulaneet täysin – "Lähetykset tehdään keittiöstä, yksi leiri kadonnut kuvasta kokonaan"

Jääkiekossa nostettiin esiin peln aktivoittamispuheet Ilta-Sanomien Urheilulehdessä kauden kantavaksi teemaksi.

Asiassa on vain yksi ongelma, tämä muutoskaari on jäänyt vain puheiksi. Teot kaukalossa ovat osoittaneet sen, että muutokset isossa kuvassa ovat jääneet marginaalisiksi.

Puheet mediassakin ovat vaientuneet.

– Ikään kuin olisi jätetty leikki kesken, Sihvonen ihmettelee.

Sihvonen ylipäätään on huolissaan Sanoma-leirin nykytilanteesta ja toivoo, että Liiga-oikeudet ensi kauden alusta haltuunsa ottava Telia pystyy antamaan vahvemman panoksen kiekkokeskusteluun. 

– Ihan kuin Sanoma-leiriä ei olisi olemassakaan. Vaikka sisältö on täksi kaudeksi hieman jämäköitynyt, on studio kuin hollitupa tai keittiö. Onko joku töpseli vedetty irti?

– Olen sanonut, että kun jääkiekko tarvitsee vahvaa Helsingin IFK:ta, se tarvitsisi myös vahvaa Sanoma-leiriä. Mutta missä se leiri nyt on? Aivan kuin se olisi kadonnut. Jos noilla resursseilla ei saa toimintaa kuntoon, en ymmärrä. Jääkiekon puheenjohtajuus ei ole missään vaiheessa ole ollut siinä leirissä, Sihvonen lataa.

Siinä, että kritiikkiä medialle annetaan, ei tarkoita että kyse olisi henkilöatipatioista – vaan siitä, että urheilujournalismin on käsiteltävä urheilun eri ilmiöitä, jollainen urheilumedia kiistatta on.

– Lehdessä ei kunnon artikkeleita, televisiossa ei oikein mitään, netti vaatimaton. Häviääkö se resurssi mitä Sanomat on antanut tälle alalle? Onko isot herrat sitten tehneet johtopäätöksen, että kun ei kulje, ei kulje? Urheilujournalismi on toiseen asteen urheilua ja ala on ollut armottomissa vaikeuksissa. Emme kai me, jotka jäljellä ovat, ala enää hyssyttelemään ongelmista.

Päivän lehti

11.7.2020