fbpx
Kiekko

Mihin Leijonien rahkeet riittävät MM-kisoissa? – Sihvonen: "En haluaisi vastustajana Suomea vastaan"

Petteri Sihvonen analysoi Kiekkokiuas-studiossa Leijonien MM-turnausta tähän saakka.

Leijonat on aloittanut alkulohkovoiton mahdollistavassa vauhdissa jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä leijonalauma on esittänyt erinomaisia otteita turnauksessa tähän saakka.

– Jopa yllättävissä määrin peli on samaa mitä se oli Leijona-luotsi Jukka Jalosen edellisen päävalmentajapestin aikana. Jalonen on sopivassa määrin konservatiivi eikä hän ole lähtenyt liikaa muuttamaan pelitapaa, Sihvonen arvioi.

Sihvosen mielestä Leijonat on ehtinyt myös osoittamaan olevansa joukkue, eikä vain lauma yksilöitä vaikka NHL-miesten perään haikailtiin ennen turnausta kovaan ääneen.

– Joukkue on enemmän kuin osiensa summa. Jos käy niin, että puolivälieristä ei mennä jatkoon, siihen varmasti palataan, mutta se on turhaa puhetta. Nyt mennään niillä mitä on. Valmennustiimi Jalonen–Antti PennanenMikko Manner on repinyt tästä joukkueesta paljon irti, Sihvonen sanoo.

Sihvosen mielestä Leijonien pelaamisessa näkyy myös HPK:n ja Pennasen kädenjälki.

MM-turnausformaatti on kuitenkin raaka. Vaikka alkulohkossa on nähty vahvoja otteita, hyvän ja huonon turnauksen ero ratkeaa lopulta enemmän tai vähemmän yhdessä ottelussa – puolivälierissä.

–  Fiksu valmentaja, kuten Jalonen, ottaa vaikutteita tulevaisuuden valmentajilta. Edellinen Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki otti paljon vaikutteita paljon Mannerilta, mutta ei positiivisesti. Oli vahvoja pelisuunnitelmia, repivää hyökkääjää, ei kenttätasapainoa ja pakit kuskailivat. Nyt Leijonissa on paljon samaa kuin HPK:ssa, pakit eivät kuskaa vaan syöttävät. Se oli ero finaalisarjassakin, Kärppien pakit nostivat jalalla ja Kerho-pakit syöttivät, Sihvonen analysoi.

– Lisäksi Leijonissa näkyy prässiä, mutta odotan vielä että myös hyökkäysalueen hyökkäyspelissä näkyisi kulmapelivyöryttelyä. Leijonissa näkyy perinteistä Jalosen “total hockeyta” kaikkine hyökkäys- ja puolustusrytmeineen ja sitten on tietty pennaslainen terävöitys. Esimerkiksi keskialueella nähdään nopea pakki-pakki -syöttö ja ohjelmallista prässiä.

Mutta onko Leijonien mahdollista ajaa vielä hyökkäysalueen hyökkäyspelissä vyöryttelyä sisään? Mitä mieltä Sihvonen on Kaapo Kakko -hypestä? Entä mihin riittää Leijonien rahkeet tässä turnauksessa? Näihinkin kysymyksiin Sihvonen vastaa Kiekkokiukaan löylyissä.

Menot