Kiekko

Mitä ajattelet HIFK:n päävalmentajaratkaisusta, Petteri Sihvonen? – ”Asetelma on hankala”

Petteri Sihvonen puntaroi Kiekkokiuas-studiossa HIFK:n päävalmentajavalintaa.

HIFK julkisti viime viikolla uuden päävalmentajansa nimen. HIFK päätyi urheilujohtaja Tobias Salmelaisen johdolla palkkaamaan nykyisen päävalmentajan Ari-Pekka Selinin apuvalmentajan Jarno Pikkaraisen.

Julkisuudesta oli käynyt ilmi, että myös Selinillä oli haluja jatkaa tehtävissä.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kertoo yllättyneensä Pikkaraisen valinnasta.

– Suuri yllätys se oli, että Pikkaraiseen päädyttiin HIFK:n piirissä. Jokin tässä haiskahtaa tässä yhtälössä, miksi Pikkaraiseen on päädytty ja Selin ohitettu. Toisaalta Selin on julkisuudessa esiintynyt sovittelevasti, vaikka asetelma on hänelle hankala. Ei tuolla lailla halua kukaan lähteä, Sihvonen sanoo.

– Arvioin, että joukkueen näkymiä tälle kaudelle heikennettiin ja sitten taas jatkoa pitää katsoa oviverhon takaa. Ei tiedä mitä tuleman pitää, kysymysmerkkejä on ilmassa, Sihvonen sanoo.

Sihvosen mielestä Selin epäilemättä haluaa menestyä ja tarvitsisi ”täsmähankintaa”. Se voisikin mitata HIFK:n urheilujohdon tukea nykypäävalmentajalle.

Mutta mitä HIFK tulevaisuudessa Pikkaraisessa saa?

Kysymys vetää Sihvosen mietteliääksi.

– Olen nähnyt paljon Pikkaraisen valmentamia pelejä. Kun hän on ollut päävastuussa, se on ollut pystysuunnan lätkää, eräänlaista stiga-jääkiekkoa. Toisaalta yhdessä Selinin kanssa hän on opiskellut toisenlaista jääkiekkoa ja nyt HIFK on pelannut vahvasti Meidän peliä. Jos vanha Pikkarainen alkaa valmentaa vanhoilla metodeilla, en tiedä, Sihvonen pohtii.