fbpx
Kiekko

Mitä kulta-aikaa elävässä suomalaisessa jääkiekossa on tapahtunut? – Sihvonen: "Tästä voi olla todella ylpeä"

Suomalainen jääkiekko elää kulta-aikaa, kirjaimellisesti. Miksi? Sitä puntaroi Kiekkokiuas.

Suomalaisia nuoria pelaajia valloittaa NHL:ää ennätysmäärin, nuorisomaajoukkueissa on viime vuosina satanut kultamitaleja ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kiekkokiukaalla analysoidaan, että ensimmäinen aikuisten maailmanmestaruus vuonna 1995 auttoi jääkiekon sementoimaan asemansa ykköslajina Suomessa, mutta viime vuosien voitot ovat auttaneet sementoimaan itseluottamuksen tehdä jääkiekkotyötä omalla identiteetillä.

–  Kyse on niin suuresta asiasta, että emme edes välttämättä sitä kaikki ymmärrä, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen petaa.

– Vähältä piti, ettei meilläkin jouduttu siihen, että oppositio olisi vienyt meidät sitä ajatusta kohti, että tällä tavalla ei kannata jatkaa. Milloin olisi pitänyt matkia Ruotsia, milloin Pohjois-Amerikkaa, milloin mitäkin. Mutta se on kulttuurista näköalattomuutta. Kun vaivalla on jotain rakennettu, sitä pitää matkan varrella toki säätää, mutta ei tuhota koko rakennelmaa.

– Tästä voi olla suomalaisessa jääkiekossa todella ylpeä, että oma identiteetti ja tapa tehdä on löytynyt.

Mutta kenelle jääkiekkoihmisille identiteetin rakentumisesta kuuluu erityiskiitosta, entä kenelle identiteettiä koetteleville risuja? Entä mitä Sihvosen usein toistama Meidän peli oikein paljaimmillaan on?

Näitä asioita Sihvonen avaa Kiekkokiukaassa.

Asiasanat

Menot