Kiekko Kolumnit

MM-tuomio: Umpisurkea Juniorkronor löi vielä surkeamman Nuoret Leijonat – Onneksi arvoton näytelmä on ohi

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Umpisurkeasti ja välinpitämättömästi pelannut Juniorkronor löi vielä surkeammin muttei yhtä välinpitämättömästi pelanneen Nuoret Leijonat. Nuorten MM-kisoille ja ylipäätään jääkiekkoilulle moinen mokoma matsi oli huonoa mainosta.

Pelikirjoista ei ollut tietoakaan, nyt mentiin puolin ja toisin niillä Urheilulehden kuuluisilla sahatuilla taktiikkatauluilla. Ehkä tällaiset pronssipelit olisi syytä jättää kokonaan pelaamatta junioreissa.

Suurin syntipukki tässä kaikessa – eli Nuorten Leijonien surkeassa turnauksessa – on Suomen Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama ja se jokin valiokunta, joka palkkasi Raimo Helmisen päävalmentajaksi suuressa viisaudessaan.

Helminen yhdessä apuvalmentajiensa Erik Hämäläisen ja Tuomo Ruudun kanssa oli joka tapauksessa 2010-luvun heikoin valmennustiimi Suomen peräsimessä. Tulee mieleeni, miksi tiimiin ei edes kysytty Olli Saloa, joka oli kuitenkin pelin arkkitehti vuosi sitten, kun Nuoret Leijonat voitti maailmanmestaruuden?

Tosin eihän Salolla olisi ollut mitään käyttöä Helmisen tiimissä, jonka pelikirja on vanhaa pystysuunnan jääkiekkoa ja pölhökustaan prässiä. Salo kun ei ole koohotuslätkän asiantuntija.

Suuri onni on siinä, että tämä arvoton näytelmä on nyt ohi. Ja aivan erinomainen asia on se, että Helmisen paikalle astuu ensi kaudeksi HPK:n mestarivalmentaja Antti Pennanen. Luottoni siihen, että Pennanen laittaa pelin kuntoon, on kova.

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic