fbpx
Kiekko

Myös Nashville-vahti Juuse Sarokselta jää MM-kisat väliin – tässä syy

Nashville Predatorsin suomalaisvahti Juuse Saros joutuu jättämään MM-kisat väliin loukkaantumisen vuoksi.
KUVA: Steve Roberts / CSM / All Over Press

Maalivahti Juuse Saros joutuu jättämään tämän kevään jääkiekon MM-kisat väliin, vaikka haluja hyvän NHL-kauden jälkeen olisi ollut jälleen kisajoukkueeseen.

Nashville Predatorsin maalivahti on aina ollut valmis edustustehtäviin, jos se on ollut mahdollista.

Saros on ollut Suomen MM-joukkueessa kolmesti vuosina 2014–2016 ja saldo on erikoinen, sillä kaikissa kolmessa pelaamassaan ottelussa hän on pitänyt nollan.

– Tuo on ihan hauska tilastosattuma. MM-kisojakin olisi ollut jälleen mukava pelata, mutta minulla on ollut vähän vammaa kevään aikana. Sitä täällä tutkitaan, että mikä siihen on paras hoito, leikkaus vai kuntoutus, HPK-kasvatti kertoi Hämeen Sanomille.

– Vamman laadun haluan pitää vielä omana tietonani, kun tutkimukset ovat kesken.

 

Hyvän runkosarjan jälkeen Nashvillen kausi päättyi heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Dallas Stars oli neljännesvälierissä parempi otteluvoitoin 4–2.

Parisen viikkoa takaperin 24 vuotta täyttänyt Saros pelasi runkosarjassa 31 ottelua torjuntaprosentilla 91,5 ja maaleja meni keskimäärin 2,62. 36-vuotiaan ykkösvahdin Pekka Rinteen lukemat 56 ottelussa olivat 91,8% ja 2,42.

– Joukkueemme kausi oli vähän vuoristorataa ja playoffeissa Dallas oli kyllä parempi eli ei jäänyt siinä jossiteltavaa. Omalla kohdalla oli ihan hyvä kausi ja pystyin taas ottamaan yhden askeleen eteenpäin. Samalla jäi nälkää seuraavalle kaudelle, Saros summasi.

Nashvillen molempien suomalaisvahtien nykyiset sopimukset ovat voimassa kaksi seuraavaa kautta eli kauden 2020-2021 loppuun.

Menot