fbpx
Kiekko

Nähdäänkö Liigan finaalien ratkaisu jo torstaina? – Sihvonen: "Mestaruudessa kiinni olevien Kärppien prosessi on ollut kummallinen"

Petteri Sihvonen arvioi Kiekkokiuas-studiossa pelillisen ison kuvan Kärppien ja HPK:n finaalisarjassa.

Kärppien ja HPK:n väliset finaalit ovat edenneet siihen pisteeseen, että sarja on jo katkolla oululaisille Hämeenlinnassa torstaina. Sarja on ollut monivaiheinen, mutta erityisesti Kärpät on osin joutunut pakotettuna HPK:n vahvan pelin vuoksi ja osin tarkoituksella muuttanut lähestymistapaansa puolustavammaksi kahden edellisen finaalin aikana.

Niin tai näin, Kärpät on kääntänyt finaalisarjan niin, että nyt päävalmentaja Mikko Mannerin joukot ovat kuskin paikalla. Ensimmäinen mahdollisuus nostaa Kanada-malja ilmaan, on jo torstaina Hämeenlinnassa.

– Kärpät tahollaan tuli siihen johtopäätökseen, että jos ei muuta, niin puolustamalla mennään ja vedetään viisikko tiiviiksi ja pelataan HPK:n vahvuuksia pois. Ajattelussani tämä on 2000-luvun ehkä kummallisin finaalisarja, koska Daavid ja Goljat lähtevät tahkoaman ja sitten Daavid pääsee pelissä niskan päälle. On mielenkiintoista nähdä saako Kärpät hyvää hyökkäyspeliä aikaan kertaakaan tänä keväänä, niin poissa tolaltaan Kärpät on ollut pudotuspeleissä vaikka voittoja on tullut, Hämeen Sanomien jääkiekkonalyytikko Petteri Sihvonen sanoo.

Onko runkosarjassa eri tavalla pelannut Kärpät pelitavallisesti nöyrtyneenä löytänyt viisasten kiven, koska HPK on saatu otteluvoitoissa selkä seinää vasten?

– Kärpät lähettää vielä valekarvaajan, mutta jos tämä menee seitsemänteen peliin, Kärpät lyö 0-5 -trapin pöytään. Jonkinlainen viisasten kivi on löytynyt, koska voittoja on tullut. Eri asia on, että riittääkö se lopulta.

Sihvonen nostaa hattua päävalmentaja Antti Pennasen tekemälle työlle HPK:ssa. Nyt Kärpät on ollut se, joka joutuu reagoimaan HPK:hon, eikä ole voinut luottaa omaan luomukseen.

– Jos nyt mietin, että kummasta päävalmentajasta näiden finaalien perusteella pitäisi tehdä Jukka Jalosen perintöprinssi Leijonien päävalmentajaksi, niin ehdottomasti se on Pennanen. Ei voi toimia niin, että riisutaan kaikki pelitavasta pois, mutta pärjätään sillä, että on niin rutinoituneet ja kovat pelaajat, Sihvonen lataa.

– Fakta on, että kun näin taitavat pelaajat pelaavat näin tiukkaa pakettia ja taustalla on loistava Veini Vehviläinen sekä alivoima kehittyy, on mahdollisuus voittaa mestaruus näinkin. Mutta on tämä prosessina ollut kummallinen.

 

Lue myös: Kerho on pakkovoiton edessä illan Ritariareenan finaalissa – Mestaruus on katkolla kuudennessa ottelussa Kärpille

Menot