Kiekko

Näin HPK voi vielä selvitä HIFK:n ohi suoraan puolivälieriin

HIFK:n tappiot ja HPK:n voitot ovat tehneet Kerhon nousun kuuden sakkiin vielä mahdolliseksi.
HPK:n ja Filip Krivosikin katseet ovat pudotuspeleissä – mutta välttääkö Kerho pudotuspelien ensimmäisen kierroksen. KUVA: Pekka Rautiainen

Se, mikä pitkään näytti mahdottomalta, onkin mahdollista. Vaikka vielä joitain kierroksia sitten näytti selkeältä, ettei HPK pysty kuromaan eroa HIFK:een umpeen, ovat todennäköisyydet siihen kasvaneet HIFK:n tappioiden ja HPK:n voittojen myötä.

 

Käänne tapahtui viime viikolla. Ennen hämeenlinnalaisten SaiPa-ottelua ero joukkueiden välillä oli kymmenen pistettä. Kyseinen peli mukaanlukien HPK on ottanut kolmesta ottelustaan kahdeksan pistettä ja HIFK vain yhden. Ero on nyt kutistunut kolmeen pisteeseen.

Mikä sitten riittäisi HPK:lle HIFK:n ohi nousemiseen? Mikäli HPK voittaa molemmat lopuista kahdesta pelistään varsinaisella peliajalla, eli saa kaksi kolmen pisteen voittoa, riittää sille se, että HIFK häviäisi edes toisen peleistään varsinaisella peliajalla. Tällöin joukkueet päätyisivät tasapisteisiin, mutta HPK olisi Liigan sääntöjen mukaan enemmillä kolmen pisteen voitoillaan helsinkiläisiä parempi.

 

Jos HIFK häviäisi molemmat ottelunsa varsinaisella peliajalla, riittäisi HPK:lle yksi kolmen pisteen voitto, eli voitto varsinaisella peliajalla.

HIFK:lle riittää puolestaan neljä pistettä HPK:n takana pitämiseen varmuudella. HIFK voi selvitä puolivälieriin pelkällä huokauksella, mikäli HPK saa kahdesta pelistään vain nollasta kahteen pistettä. HIFK voi selvitä edelle myös sillä, jos se saa lopuista peleistään pisteen ja HPK kaksi jatkoaikavoittoa eli neljä pistettä. Tällöin kolmen pisteen voittoja olisi saman verran, jolloin paremmuuden ratkaisisi maaliero. Se on HIFK:lla Kerhoa selkeästi parempi.

 

HIFK kohtaa torstaina ensin kotonaan Jypin ja sitten lauantaina vieraissa Lukon. HPK:n loppuohjelma sisältää Mikkelin Jukurit vieraissa ja Ilveksen kotona lauantaina. Kuuden sakkiin selviäminen tietää suoralla puolivälieräpaikalla viikon aikaa levätä ja treenata peliä tulevaa vastustajaa varten, kun taas pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle joutuvat vetävät kahden tai kolmen pelin viikon ennen puolivälieriä.

Vaikka Liigan loppusuora on sisältänyt sarjan laajuudessa paljon merkityksettömiä otteluita, on lauantaina mahdollisesti paljon panosta pudotuspelisijoitusten suhteen. HIFK:n ja HPK:n lisäksi sijoituksista ja kotiedusta vääntävät sijoilla 2.-5. olevat Tappara, Lukko, Ilves ja KooKoo. Niistä Tappara ja KooKoo pelaavat keskinäisen ottelun torstaina Tampereella. Myös HPK:n tuleva puolivälierävastustaja tulisi tästä joukosta riippumatta siitä, selviäisikö HPK sinne suoraan vai ”säälikierroksen” kautta.

Säälikierroksen mahdollinen vastustaja on niin ikään yhä auki, kun Ässät ja KalPa ovat tasapisteissä ennen kahta viimeistä otteluaan.

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic