Kiekko

Nenonen ja Cornet HPK-paitaan – "Kaikkia paukkuja ei ole vielä käytetty"

HPK:n perjantaisessa kickoff-tapahtumassa yleisölle julkaistiin tukku uusia pelaajasopimuksia. Hyökkääjä Markus Nenonen siirtyy Hämeenlinnaan kaksivuotisella sopimuksella ja viime kaudella Norjassa pelannut HPK-paluumuuttajahyökkääjä Philippe Cornet’lle on sorvattu yksivuotinen sopimus.

Lisäksi Jokipojissa Mestistä pelannut hyökkäjä Oskari Lehtinen solmi HPK:n kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen, joka sisältää tryout-pykälän.

HPK julkisti samalla myös Olli Maansaaren ja Filip Krivosikin jatkamisen Hämeenlinnassa. Maansaaren sopimus on mallia 1+1 ja Krivosikin yksivuotinen.

– Markus ja Philippe tuovat mukanaan maalintekovoimaa. Markuksen ranneveto on sarjan ehdotonta eliittiä liigassa kuin liigassa. Lisäksi hän liikkuu isoksi pelaajaksi hyvin. Hän on todistanut pystyvänsä tekemään maaleja Liigassa ja voi ottaa vielä seuraavan stepin HPK:ssa, kommentoi HPK:n pelaajakoordinaattori Jukka Voutilainen.

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvioi, että vähäiset muutokset edistävät jatkuvuutta.

– On tietty pohja ja tietyt toimintamallit opiskeltu kuntoon. Maalintekovoimaa haettiin lisää, maaleja lähti pois ja uskotaan että Markus ja Philippe voivat tuoda sitä osaamista. 14-16 laskutavasta riippuen on omaa junioria mukana ensi kaudella. Se on iso asia HPK:ta, on haluttu että omien junnujen kanssa on mahdollisuuksia. Aika näyttää kuka voi vastata haasteen.

Pennanen myönsi, että lähtijäpuolen nimien paikkaaminen on kovan työn takana.

– Huippupelaajia lähti, se on totta. Kaikki tietävät, että hallituksessakin on tapahtunut Hämeenlinnassa muutoksia. Sieltä tulee viimeiset linjanvedot sen suhteen millaisella budjetilla toimitaan. Mutta jos joku tulee, se on ensisijaisesti puolustaja.

Onko HPK:lla vielä mahdollisuuksia hankkia uusia pelaajia, onko budjetissa yhä tilaa?

– On reserviä vielä, kaikkia paukkuja ei ole käytetty. Varmasti puolustuspää on ensisijainen asia. Olemme neuvottelupöydissä mukana, HPK Liiga oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen sanoi.

 

Millaisella prosessilla pelaajapäätökset on ylipäätään HPK:ssa tehty?

– Päätöksenteko menee meillä niin, että jos on aukko kokoonpanossa, Jukka alkaa kartoittaa pelaajia. Sitten listautuu pelaajia, joista hankitaan lisäinformaatiota. Antti ja Jukka tekevät analyysiä ja minä käyn agentin kanssa neuvotteluja rahasta, millaisella kompensaatiolla pelaaja hankitaan, Toivanen kommentoi.

Kuka tekee lopullisen päätöksen?

– Toimitusjohtaja allekirjoittaa nimen, mutta en lähde neuvottelemaan pelaajasta, josta Antti ja Jukka ei ole sitä mieltä että tämä pelaaja ei ole meidän näköisemme, Toivanen kertoi.

 

Pennanen näkee, että HPK:n tavoite on pudotuspelipaikka.

– Pelaamisessa ja pelaajakehityspuolella oli sellaisia asioita, joista halutaan pitää kiinni. Pitää saada nopeammin kasvua ja välttää pitkä huono jakso.

HPK julkisti myös Hämeen Sanomien verkkosivuilla julkaistun uutisen siitä, että TPS:n junioreita ja Pikkuleijonia viime vuosina valmentanut Juuso Nieminen on HPK:n U20-joukkueen uusi päävalmentaja ja Saksaan siirtyvän Matti Tiilikaisen seuraaja. HäSa

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic