Kiekko

NHL-jääkiekon nykyinen taso hämmästyttää – Sihvonen: "Jääkiekko NHL:ssä on pahoin rikki"

Arkistokuva. Kuva: Mark Goldman/Icon Sportswire

Vegas Golden Knights on lopulta paljastumassa sittenkin vain NHL:n laajennusjoukkueeksi, jos tällainen ruma sanantapa sallitaan. Toisaalta hämmästyttää, että Vegasin tarina on kestänyt aina finaalisarjaan asti tulematta sitä ennen ilmi faktoineen.

Se, että Vegas on kerätty – toki taitavasti sittenkin – NHL:n niistä pelaajista, joista muut joukkueet olivat valmiita luopumaan, alkaa näkyä jopa räikeästi finaalisarjan noin puolessavälissä Washington Capitalsia vastaan.
 

Suomalaisista finaalisarjassa on mukana ainoastaan Vegasissa pelaava Erik Haula. Haula on pelannut upea kauden tähän asti NHL:ssä, mutta juuri h-hetkellä hänenkin kykynsä ovat osoittautumassa kovin keskinkertaisiksi kauden tässä vaiheessa, kun pitäisi pelata Stanley Cupista.

Finaalisarjan kolmannessa ottelussa keskushyökkääjä Haulan kakkosketju päästi kaikki Washingtonin kolme maalia. On oireellista ja paljon puhuvaa, että Haula pelaa peräti kakkosentterinä Vegasissa. Washingtonissa hän olisi korkeintaan nelossentteri Jevgeni Kuznetsovin, Nicklas Bäckströmin ja Lars Ellerin takana, jos sitäkään.

Toki on ennenaikaista mennä sanomaan, että Vegas on lyöty, kun se on voitoissa tappiolla vasta 2–1. Pieni ihme pitää tapahtua, että Vegas saisi kaivettua tarvittavat kolme lisävoittoa ennen kuin Washington voittaa enää tarvittavat kaksi peliä.

 

Oma lukunsa on se, NHL-jääkiekon nykyinen taso hämmästyttää. Pelistä on muuttunut todellinen epäpeli joukkuepallopeliksi. Pelaaminen on käytännössä sitä, että kiekkoa viskotaan koko ajan vastustajalle, minkä ehditään.

Tein tilaston kolmannen finaalipelin ensimmäisestä erästä, jossa sentään edes hieman pyrittiin pelaamaan kiekkokontrollia. Sain kasaan lajin kannalta katastrofaaliset lukemat: pelattiin 16 minuuttia viidellä viittä vastaan; annettiin peräti 27 siirtokiekkoa vastustajalle; kiskaistiin 12 kappaletta syöttösiirtokiekkoja, joissa ei ollut suurtakaan toivoa seuraavasta syötöstä ja pelattiin 17 päätykiekkoa vastustaja selustaan karvauspeliä varten.

Eli yhteensä 56 tällaista tekoa, mikä tarkoittaa, että minuutissa kiekosta luovutaan ehdoin tahdoin 3,5 kertaa minuutissa eli noin 18 sekunnin välein. Tämän päälle tulee toki vielä muut kiekonmenetykset kamppailutilanteissa yms.

Jääkiekko NHL:ssä on pelinä pahoin rikki.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic