Kiekko

NHL-kieltäytymiset eivät ole tulevien MM-kisojen suurin suomalaismurhe – Leijonien pelaaminen on

NHL-kieltäytymiset ovat nousseet valtakunnassa suureksi puheenaiheeksi Leijonien MM-kisojen alla. Kiekkokiukaan Petteri Sihvosen mielestä ei ole savua ilman tulta, mutta hän nostaa esiin vielä suuremman ongelman Leijoniin liittyen.

Sihvosen mielestä Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki on liikaa sotkenut pelisuunnitelmia arvoturnauksissa ottelusta toiseen.

Tulevien MM-kisojen osalta asetelma on Marjamäen osalta raju. Ne ratkaisevat, jääkö Marjamäki historiaan viimeisten vuosikymmenien tuloksellisesti heikoimmaksi päävalmentajaksi.

– En minä murehdi Marjamäen puolesta, vaan suomalaisen jääkiekon puolesta. Nyt hän osoittaa olevansa kaikkien aikojen uppiniskaisin valmentaja mikäli hän vetää vielä viidennetkin arvokisat pelitapoja veivaillen, Sihvonen lausuu.

Marjamäen Leijona-kauden heikot tulokset ovat johtaneet myös keskusteluun siitä, onko suomalaisen maajoukkuejääkiekon peli-identiteetti kriisissä. Sihvosen mukaan asiasta on oikeastaan mahdotonta edes puhua, koska selkeää peli-identiteettiä ei ole ollut Marjamäen aikana havaittavissa.

Ainoa pysyvä asia on ollut jatkuva muutos.

– On väärä johtopäätös, että suomalaisen jääkiekon ydinfilosofia Meidän peli olisi kriisissä. Marjamäen aikana on pelattu pelisuunnitelmien sävyttämää jääkiekkoa, ei sillä ole ollut mitään tekemistä Meidän pelin kanssa. Se pelitapa ei ole kriisissä Leijonien takia, koska sitä ei ole peluutettu.

 

 

 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic