Kiekko

NHL-vahti Juuse Saros paljastaa todellisen syyn poisjäännilleen MM-Leijonista

Maalivahti Juuse Saroksen kolmas kausi Pohjois-Amerikassa päättyi, kun Nashville Predators hävisi viime torstaina NHL:n konferenssivälierien seitsemännen ottelun Winnipeg Jetsille.

Kakkosmaalivahdin roolissa pelannut Saros pääsi pudotuspeleissä neljästi maalinsuulle ja joka kerran vaihdosta ykkösvahti Pekka Rinteen tilalle.

Ennen päätöspeliä 23-vuotiaan HPK-kasvatin tilasto oli erikoinen, sillä kolmessa ottelussaan hän ei ollut päästänyt yhtään maalia taakseen.

Päätöspelin kahdesta takaiskumaalista huolimatta torjuntaprosentti oli huima 95,2 ja maaleja päästettyjen maalien keskiarvo 1,06 suhteessa peliaikaan.

Näillä lukemilla Saros on NHL:n pudotuspelitilaston kärkitorjuja. Tämän kauden runkosarjassa otteluita kertyi 26 torjuntaprosentilla 92,5.

– Ihan positiivinen fiilis kaudesta jäi, vaikka se loppuikin aiemmin kuin piti. Hyvälle joukkueelle kuitenkin hävittiin. Oma kausi meni nousujohteisesti ja taas tuli opittua erilaisia tilanteita. Loppujen lopuksi ihan hyvä oli, että kauden alku oli vähän hankalampi, niin siitäkin oppi, Saros summasi.

 

Eri medioissa pohdittiin mahdollisuutta saada Saros Tanskaan Suomen MM-joukkueeseen, johon hän olisi ollut eittämättä kova vahvistus.

Vuoden 2014 nuorten maailmanmestari on ollut aiemmin kolmesti aikuisten MM-kisoissa ja matkaan on jäänyt kaksi hopeamitalia (2014, 2016).

Näissäkin tilasto on ollut erikoinen, sillä otteluita on kertynyt kolme ja niissä Saros ei ole päästänyt maaliakaan.

Maalivahdille itselleen oli tällä kertaa kuitenkin selvää, että MM-kisat jäävät väliin. Ensi kaudelle ei ole vielä sopimusta ja ammattilainen ei voi ottaa riskejä. Maajoukkueen GM Jere Lehtisen puhelu ei muuttanut asiaa.

– MM-matkaan tosiaan vaikutti se, että uudesta sopimuksesta ei olla vielä alettu ollenkaan neuvottelemaan. Toivottavasti saisin jatkaa täällä. Varmaan jossain vaiheessa ensi viikkoa sitten takaisin kotiin Hämeenlinnaan ja vähän huilia ja sitten taas ensi kautta kohti, Saros kertoi.

 

Juuse Saroksen vastuu Nashvillen maalinsuulla on kasvanut joka kaudella.

35-vuotias Pekka Rinne pohti Nashville Predatorsin mediatilaisuudessa hävityn välieräsarjan jälkeen omaa jatkoaan sekä aikaa hänen jälkeensä.

– Minun ikäni on vain numero. Edelleen tuntuu mahtavalta ja edelleen minulla on intohimoa. Mutta ajattelen myös, että Juuse ansaitsee enemmän. En näe tulevaisuuteen, mutta jonain päivänä astun syrjään ja sitten on hänen vuoronsa, Rinne ennakoi. HäSa