Kiekko

Nyt puhuu Juuse Saros uudesta pulinaa herättäneestä NHL-sopimuksestaan – "Odotinkin, että keskustelua syntyy"

Juuse Saros kommentoi Hämeen Sanomille uutta kolmevuotista jatkosopimustaan Nashville Predatorsin kanssa. Moni on pohtinut oliko Saroksen sopimus sittenkin alihintainen.

 

NHL-seura Nashville Predators julkisti maanantai-iltana hämeenlinnalaismaalivahti Juuse Saroksen kolmen vuoden jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 4,5 miljoonaa dollaria eli 1,5 miljoonaa kaudessa.

– Ihan hyvä, että molemmat osapuolet halusivat jatkoa ja sopimus saatiin tehtyä tässä vaiheessa, niin ei tarvitse sitä enää loppukesää miettiä. Olen tyytyväinen, että saatiin aikaan pidempi sopimus, Saros korosti.

Nashville varasi Saroksen kesällä 2013 ja syksystä 2015 HPK:n kasvatti on ollut seuran organisaatiossa. Kolmen kauden aikana hänelle on kertynyt 48 pelattua NHL-ottelua.

Viime kauden päätteeksi Saros arvostettiin loisto-otteistaan NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi ensimmäisenä suomalaisvahtina. Samaan ryhmään kuuluvat muun muassa Patrick Roy, Ron Hextall, Ed Belfour, Dominik Hasek, Martin Brodeur, Henrik Lundqvist ja Carey Price.

 

Saroksen jatkosopimus Nashvilleen ei tullut yllätyksenä.

Kolmen vuoden tulokassopimus päättyi ja Hämeenlinnaan kesäksi palannut 23-vuotias maalivahti kertoi juhannuksena Hämeen Sanomille, että jatkoneuvottelut ovat menossa ja toiveissa olisi uusi sopimus tuttuun organisaatioon.

Jo toukokuussa Nashvillen toimitusjohtaja David Poile linjasi viitatessaan joukkueen kehitykseen, että Saros tarvitsee ja ansaitsee jatkossa enemmän otteluja kuin kuluneilla kausilla, vaikka Pekka Rinne lieneekin edelleen ykkösvahti alkavalla kaudella.

Sopimusneuvotteluissa oli erilaisia vaihtoehtoja, muun muassa kestoon ja rahasummiin liittyen. Näistä nousikin sopimuksen julkistamisen jälkeen heti keskustelua.

Saros oli itse kolmen vuoden kannalla.

– Tarjolla oli pidempää ja lyhyempää mallia, ja niissä tietenkin rahasummat myös vaihtelivat. Kolmen vuoden sopimus tuntui tässä vaiheessa järkevältä, kun ei ole kristallipalloa, josta näkisi pitkälle. Se on tuollainen sopiva keskiarvoratkaisu, Saros tuumasi.

– Odotinkin, että keskustelua syntyy. Mutta tärkeintä on, että on itse sinut sopimuksen kanssa, silloin ei tarvitse jälkikäteen jossitella. Ei tarvitse välittää muiden kommenteista, vaan keskityn pelaamiseen summista riippumatta. Niitä katsotaan sitten taas kun on seuraava taitekohta.

 

Pekka Rinteellä on ollut vuodesta 2012 alkaen seitsemän vuoden eli ensi kauden loppuun kestävä sopimus (7,0 miljoonaa dollaria/ kausi). Hänet arvostettiin kuluneen NHL-kauden parhaaksi maalivahdiksi (Vezina Trophy).

Rinteen edellä joukkueen kovapalkkaisimmat pelaajat ovat puolustaja P.K. Subban (9,0 miljoonaa) ja hyökkääjä Ryan Johansen (8,0 miljoonaa).

Saroksen ohella ainoa merkittävä palkkamuutos ylöspäin viime kaudesta on hyökkääjä Kyle Turrisin nelivuotinen sopimus (6 miljoonaa/kausi, edellinen 3,5 miljoonaa).

Saros viettää kesää tutun ohjelman parissa.

– Monta kesää on vedetty samalla tavalla, monipuolista treeniä ja myös kesästä nauttimista, niin syksyllä on sitten fyysisesti ja henkisesti valmis taas uuteen kauteen. Täällä on hyvät treenimahdollisuudet ja vanhojen pelikavereiden kanssa on treenattu. Syyskuun alussa on paluu takaisin Nashvilleen, Saros kertoi.

Muista suomalaispelaajista Eeli Tolvasella on tulokassopimus Nashvillen kanssa, mutta toinen hyökkääjä Miikka Salomäki on vielä ilman sopimusta. HäSa