Kiekko

Olympiavuoden sauma avautuu Leijonien korjaamasta munauksesta – ”Se oli Marjamäen uran suurin virhe”

Päävalmentaja Lauri Marjamäki on valinnut Leijonansa Karjala-turnaukseen. Kiekkokiuas ei lähde spekuloimaan nimillä, joita olisi kenties pitänyt valita tilalle yksinkertaisesta syystä: Se on turhaa.

Sen sijaan lauteilla etsitään syitä sille miksi Marjamäki on kasannut Leijonat kuin on. Ja mitkä asiat painavat vaakakupissa.

Marjamäki painotti erityisosaamista, kun hän vieraili Kiekkokiuas-studiossa. Esimerkiksi Marko Anttila on vahva alivoimapelaaja ja voi pelata viimeisiä minuutteja, kun suojellaan johtoa. Sitten taas Eeli Tolvanen, nuori lupaus, hänen voi ajatella kuuluvan olympiajoukkueeseen, koska laukaus on lähestulkoon Patrik Laineen luokkaa, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen pohtii Samuel Savolaisen pihdeissä.

Myös valmennustiimi on hitsautunut eri tavalla, kun Marjamäen mukana matkaavaa valmennustiimiä on matkan varrella muokattu. SM-finaaleja Marjamäkeä vastaan valmentanut Jussi Tapola ja pitkäaikainen aisapari Mikko Manner ovat Marjamäen matkassa olympialaisissa. Sihvonen näkee sille suuren merkityksen.

– Lauri Marjamäen uran suurin virhe oli kuunnella joitain kuiskutuksia miksi hän valitsi valmennustiimiinsä Waltteri Immosen ja Kalle Kaskisen. Pelitavallisesti vielä Kaskisen ymmärrän, Immosta en millään. Nyt jokainen valmentaja on samalla sivulla ja sillä on iso ero viime kauteen.