Kiekko

Onko alkukauden komeetalla syytä huoleen Liigassa? – ”Oireellisia piirteitä”

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ottaa Kiekkokiuas-studiossa symboliseen puhutteluun TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisen ja JYPin päävalmentaja Marko Virtasen.

TPS ja JYP ovat pelanneet kohtuullisen hyvin pitkin kautta, mutta sarjakärki Kärppien haastajaksi heistä ei ole, ellei pelitavan toteuttaminen ole jatkossa johdonmukaisempaa.

– Näitä molempia joukkueita yhdistää se, että ei pidetä kiinni identiteetistä jatkuvasti. Kaskinen on tällä kaudella pyydellyt anteeksi esimerkiksi trapiaan ja Virtanen on toistanut pelitavallisen veivaamisensa joka kaudellaan enemmän tai vähemmän. Jokin traktorikiekon haamu Jyväskylässä on ja siksi luiskahdetaan aina takaisin. Jos tappioputkia halutaan, niin siitä vaan luovutaan identiteetistä, Sihvonen paaluttaa.

Sihvonen pohtii myös, ylipeluutetaanko TPS:ssä kokeneita Tomi Kalliota ja Eric Perriniä loppuunpalamisen partaalle kevään kovien pelien vasta odottaessa?

– TPS:n kannalta on oireellista, että se elää liian voimakkaasti kokeneiden sotaratsujensa kautta. Se on valmentajan itsetunnon puutetta, että luotetaan vain näihin kokeneihin pelaajiin. Paradoksaalisesti se on kuitenkin myös ymmärrettävä tapa ajaa joukkuetta eteenpäin.

 

 

Päivän lehti

7.4.2020