Kiekko

Onko HIFK kohentanut otteitaan valmentajavaihdoksen jälkeen? – Sihvonen: Se on silkka illuusio

Tammikuun lopussa HIFK:n päävalmentajaksi nimitetty Jarno Pikkarainen on saanut esittää ensimmäisiä työnäytteitään päävalmentajana.

Kiekkokiukaan päälöylyttäjä Petteri Sihvonen ei kuitenkaan ole ammattisilmillään havainnut pelin periaatteissa kohennusta parempaan.

– Peli on yksipuolistunut ja sanalla sanoen hieman heikentynytkin. Jonkin aikaa näytti, että Pikkarainen jatkaa potkitun Ari-Pekka Selinin kaltaisella pelikirjalla. Nyt ei hyökätä yhtä monipuolisemmilla rytmeillä, Sihvonen sanoo.

Sihvonen arvioi, ettei usko millään tämänkään kevään olevan HIFK:n riemumarssia. Mestaruustarinoita harvemmin kirjoitetaan valmennusvaihdoksien ja vahvalla kädellä joukkuetta kesken kauden vahvistamalla.

– Jollain tavalla HIFK:n lievä pistetahdin kehittyminen on illuusio. Herkästi unohdetaan myös se, missä HIFK:n todellisen riman pitäisi olla, jos aiemmin kaudella on olosuhteiden vuoksi pelattu heikommin, Sihvonen pohtii.

Isossa kuvassa HIFK:n tilanne uudistuksineen esimerkiksi urheilujohdossa on kaikesta huolimatta sitä samaa johtoportaan osalta kuin on totuttu.

– Niin kauan kuin toiminta on tällaista hieman sisäsiittoista johdossa, niin pitkään tasainen menestyminen tulee kiertämään HIFK-perheen kaukaa.

Sihvonen on huolissaan myös siitä, että mikäli HIFK jatkaa vaisuja esityksiä myös keväällä, se voi vaikuttaa negatiivisesti myös päävalmentajana jatkavan Pikkaraisen tuleviin kausiin.

– Jos tässä ei saada uutta vaihdetta silmään, tietysti se alentaa Pikkaraisen auktoriteettia ja HIFK:n tulevaisuuden näkymiä, Sihvonen tohtii sanoa.