Kiekko

Onko HPK matkalla pudotuspeleihin vai kadotukseen? – ”Peli ollut vesivelliä”

Siitä, onko HPK:n kausi mennyt toistaiseksi hyvin vai huonosti, ei tarvitse kansanäänestystä järjestää. Kerhon kausi odotuksiin nähden on mennyt penkin alle.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen on huolissaan HPK:n pelaamisesta. Nyt on HPK:n sudenhetki ottaa kiinni pelin perusasioista, jotta joukkue voi voittaa.

– On pyritty oikeansuuntaisiin asioihin. Mutta kun kauteen lähdetään tietyllä sapluunalla, sitten sitä muutetaan ei jäljellä ole oikeastaan nyt alkuperäistä tai muutettua – lopputulos on vesivelliä, Sihvonen arvioi.

– Nyt nähty pelaaminen ei noudata hämeenlinnalaista perinnettä. Kun yritän analyytikkona katsoa pelin punaista lankaa, sitä ei ole. Näin varioituva jääkiekko ei ole voittavaa lätkää. Nyt olisi hetki, jolloin pitäisi ankarasti valmentaa oikeita asioita, että joukkue voi taistella pudotuspelipaikasta.

HPK:n tämän kauden teema on ollut maalinteon tuska ja moni pelaaja on alisuorittanut. Harva on joukkueesta suorittanut edes tasollaan, mikä näkyy jo sarjapisteiden lisäksi tehopistesarakkeissa.

Pelitavan tarkoitus olisi saada pelaajat näyttämään paremmalta, ei huonommalta. Kiinnittyvätkö katseet siis valmennusjohtoon?

Sihvosen mukaan kiinnittyvät.

Antti Pennanen tarvitsisi määrätyn nöyryyden, että voittamiseen tähtääminen alkaisi ohjata toimintaa. Tarvitaan paluuta hämeenlinnalaisen jääkiekon perusasioihin, vain niin voidaan nousta tästä suosta, Sihvonen pohtii.

– Pelitapa ei ole tukenut yksilöitä. Puheet ovat karanneet Hämeenlinnassa erikoisiin asioihin, vaikka perusta ei ole kunnossa. Kiire on jo päällä. Sarjataulukko on sellainen asia, että sitä ei puhumalla saa toisenlaiseksi.

 

 

Päivän lehti

12.7.2020