Kiekko

Onko hype mennyt yli vai kannattaako jo varata Leijonille Kauppatoria? – "Yksi sudenkuoppa on"

Kiekkokiuas pureutuu vastustajansa Latvian ja Etelä-Korean rajusti 8-1 -voitolla raadelleisiin Leijoniin. Onko Leijonat osoittanut heppoisempia vastustajia vastaan jotain sellaista, että kevät voi kääntyä kultamitaliin.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee Leijonien otteissa paljon hyvää, mutta myös kysymysmerkkejä. Sihvonen epäilee, että apuvalmentajilla on Leijonissa paljon valtaa.

– Kansa kohisee ja ajatellaan, että tämä on paraatimarssia Uraaliin. Mutta nyt täytyy ymmärtää, että ne haasteet jotka ovat edessä ovat eri luokkaa kuin nyt on nähty. Tiettyjä kilpailuetuja, joita pelissä tarvitaan jatkossa, ei vielä ole nähty riittävästi, Sihvonen sanoo.

– Suomi on ollut hyvä turnausvalmentamisessa jo jostain Hannu Aravirran päävalmentaja-ajasta alkaen. Tähän kasvattavaan valmennusotteeseen Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ole vielä toistaiseksi yltänyt. Ne vaaran merkit ovat ilmassa, että ajatellaan, että on niin hyvät pelaajat että rallatellaan vain pärjää. Nyt on oltava kaukaa viisas ja pidettävä huolta, että peli monipuolistuu. Sitä tarvitaan viimeistään turnauksen jatkovaiheessa.