Kiekko

Onko Kristian Vesalainen valmis NHL:ään? – ”Kaikki on hänestä itsestään kiinni”

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.

Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.

19 vuotta heinäkuun ensimmäisenä päivänä täyttäneellä Vesalaisella ei ole vielä sopimusta Jetsin kanssa tai minkään muun seuran kanssa Euroopassa, mutta odotusarvot ovat, että Jets ja Vesalaisen edustajat tekevät kaikkensa solmiakseen NHL-tulokassopimuksen ensi kaudesta.

Neuvotteluihin on Jets-organisaation puolelta nyt enemmän aikaa, kun seura sai tärkeimmän prioriteettinsa, ykkösmaalivahti Connor Hellebuyckin, kiinnitettyä kuuden vuoden ja 37 miljoonan dollarin sopimukseen.

Mahdollinen sopimus ei kuitenkaan vielä takaa Vesalaiselle pelipaikkaa, mutta esimerkiksi toisen suomalaisen, Joel Armian, siirryttyä Montrealiin, pelipaikka voisi olla realistisesti Vesalaisen sormenpäiden ulottuvilla.

 

Roy kertoo Hämeen Sanomille, että Vesalaisen otteet viime kaudella HPK:ssa ja mestaruuden voittaneissa Kärpissä, eivät ole jääneet Jets-leirissä huomioimatta.

Roy itse matkusti Suomeen kaksi kertaa ja näki Vesalaiselta kuusi ottelua paikan päällä. Vesalaisen esitykset vakuuttivat Royn.

– Se, että Vesalainen pystyi miesten ammattilaissarjassa tuollaiseen tulokseen, antaa hänelle etulyöntiasemaa myös NHL-paikan suhteen. Hän on paremmin valmistautunut esimerkiksi juniorisarjoissa pelanneisiin pelaajiin, mikäli hän saapuu harjoitusleirille tappelemaan pelipaikasta, Roy sanoo.

– Uskon, että hän on lähellä pelipaikkaa, mutta pallo on hänellä. Kaikki on hänestä itsestään kiinni.

 

Roy uskoo entistä vahvemmin viime kauden pohjalta pelaajakehityksen koordinaattorin silmin, että Jetsin varatessa Vesalaisen kesällä 2017, vieheeseen tarttui laatulohi.

– Hän on luisteluvoimainen ja hänellä on erinomainen laukaus. Lisäksi hän pystyy pitämään kiekkoa antaakseen aikaa itselleen ja ketjukavereilleen. Hyviä ominaisuuksia on paljon. Lisäksi hänellä tuntuu olevan hyvä pää harteillaan. Olemme onnekkaita, että saimme hänet varattua, Roy kehaisee.

 

Mikäli Vesalainen on NHL:n harjoitusleirillä kamppailemassa Jetsin hierarkiassa pelipaikoista, kyseeseen tulee monta muuttujaa.

Mikä on loukkaantumistilanne, mitkä tekijät tekevät päävalmentaja Paul Mauricen mielestä ehyimmän kokonaisuuden, kuka ottaa ja ansaitsee asemansa? Moni asia vaikuttaa.

– Jos hän on harjoitusleirillä mukana kamppailemassa työpaikoista, sitä parempi. Hänelle tekee varmasti hyvää nähdä mitä vaatii olla NHL-ammattilainen ja millä tasolla on tapeltava pelipaikan saadakseen, Roy kommentoi.

– NHL on kuitenkin hieman erilainen maailma. On ymmärrettävä sarjan fyysiset vaatimukset, enkä tarkoita vain kamppailupelaamista. Tarkoitan myös aikataulujen ja matkustamisen vaatimuksia. Suomessa pelitahti on hieman kevyempi.

Vesalaisen suhteen Roy on kuitenkin luottavainen.

– Ei ole syytä epäillä, ettei hänestä kasvaisi aivan erityinen pelaaja. HäSa

Tuoreimpia artikkeleita