Kiekko

Onko MM-kisoissa liikaa heittopusseja, pitääkö NHL-pelaajat saada laajemman dopingtestauksen piiriin? – Petteri Sihvonen vastaa

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Kiekkokiukaalla jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee asiassa kaksi puolta.

– Tämä on monisyinen asia, ei ole mustaa eikä valkoista. Toisaalta pitäisi pitää laaja paletti maita, että jääkiekko leviää. Ja toisaalta pitää miettiä sitten onko se tuottanut jotain. Ja onhan se tuottanut sen, että esimerkiksi Tanska ja Sveitsi ovat ottaneet askeleita eteenpäin. Ehkä se on silti enemmän juhlapuhetta, että kasvatetaan jääkiekkoperhettä, Sihvonen pyörittelee.

Sihvonen pohtii MM-turnausta myös dopingkeskustelun kautta.

– NHL-vetoista jääkiekko tänä päivänä on, eikä siellä ei ole mitat täyttävää dopingjärjestelmää. NHL-pelaajat ovat oman kevyemmän dopingjärjestelmän piirissä, sitä asiaa pitäisi pystyä tasapuolistamaan, Sihvonen sanoo.

Miksi NHL:n dopingjärjestelmä ei ole läpinäkyvää? Sihvosen mukaan arkiajattelun keinoin ei voi tulla kuin siihen johtopäätökseen, että miksi ei testata mahdollisimman laajasti, jos mitään dopingongelmaa ei sitten ole?

– NHL-ruljanssi on kova. Runkosarjassa pelataan 82 peliä ja siihen kiskaistaan pudotuspelit päälle. Olen hengessäni miettinyt, että pelataan lähes joka toinen ilta ja pelin taso ei laske, vaan jopa nousee. Se on liki tekemätön paikka ilman niin sanottua moniviljapuuroa, Sihvonen kommentoi.