fbpx
Kiekko

Onko tämä Liiga-seura koko sarjan hajuttomin? – "Ei ole mitään identiteettiä!"

KooKoo on Liigassa ajautunut lupaavasta alkukaudesta huolimatta pudotuspeliviivan alapuolelle kurimukseen. Syitä on monia, mutta Kiekkokiuas-studiossa huomioidaan isoksi ongelmaksi se, että seuralla ei ole tunnistettavaa identiteettiä.

Mikä itse asiassa on KooKoon identiteetti?

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen vastaus on tyly ja paljon puhuva: En tiedä.

Sihvonen näkee, että epäjohdonmukaisuus valmentajavalinnoissakin kertoo KooKoon epäselvästä tilasta.

–   En löydä yhteistä nimittävää tekijää esimerkiksi Petri Mattilan ja Tuomas Tuokkolan kohdalla. Ilman seuraidentiteettiä ja peli-identiteettiä valmentajavalinnat tulevat heittelehtimään. Jos näytettäisiin logottomien ja paidattomien kuvitteellinen ottelu, tunnistaisin helposti Mikko Mannerin Kärpät ja Pekka Virran Lukon. Tuokkolan KooKoota en tunnistaisi, Sihvonen tuikkaa.

–   En epäile, etteikö hänellä olisi muita avuja valmentajana, mutta peli ei ole hänen vahvuuksiaan. Peli kertoo minulle kaiken, mutta KooKoossa se ei näytä mitään.

KooKoo on markkinoinut olevansa urheilujoukkue, sillä Kouvolasta puhutaan, että fysiikkatasoissa oli Tuokkolan aikana rutkasti parantamisen varaa. Se kertoo myös Tuokkolan lähtökohdista Kouvolassa.

–   Ammattivalmentajan suuhun ei silti sovi käyttää jääkiekkojoukkueesta termiä urheilujoukkue. Pelistä on nyt hirttänyt KooKoossa.

Kiekkokiukaalla huomioidaan, että Tuokkolalla olisi suuri mahdollisuus luoda yhdelle hapuilevalle seuralle identiteetti.

Mutta onnistuuko Tuokkola siinä?

–   Ne, joita peli ei inspiroi ja jotka eivät ole rehellisiä pelin edessä, en tiedä onko tällainen heille korjattavissa. Toivon, että Tuokkola voisi tämän murtaa ja hän vaihtaisi kurssiaan.

 

 

 

Menot