fbpx
Kiekko

Outo nykytrendi: Liiga-seurat palkkaavat jatkuvasti keltanokkavalmentajia – "Kilpailun puute johtaa puolivaloilla ajamiseen"

Kiekkokiuas pureutuu Liigan selkeään nykytrendiin. Miksi valmentamisesta säästetään ja jatkuvasti yhä kokemattomammat keltanokat pääsevät päävalmentajiksi Liigaan?

Samalla herää kysymys, mistä ihmeestä johtuu se, että kokemusta ei enää arvosteta? Samalla parasta osaamista lipsahtaa ulkomaille.

– Näkisin sen jonkinlaisena johtamisvajeena. Johtoasemassa on ihmisiä, jotka eivät kykene työskentelemään meritoituneiden huippuvalmentajien kanssa. Kun osaamista puuttuu johtotasolla se näkyy valmentajarekrytoinneissa. Jopa JYPin tasoisessa organisaatiossa on vara kokeilla. Liiga on tilassa, että meni niin tai näin, leikki jatkuu. Kun sarja on kiinni, tämä on mahdollista, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tykittää.

Sihvonen sanoo, että jääkiekkojohtajat ovat Suomessa isossa kuvassa heikkoa porukkaa.

– Ei se ole kilpailullista toimintaa jos avainhenkilöiden palkkaamisessa tehdään kompromisseja. On luonnollista, että valmentajakunta vähän muuttuu, mutta nykytrendi on raju. Tarkat selvitykset pitäisi olla niistä ketä palkataan. Kilpailun puute johtaa puolivaloilla ajamiseen.

Lisää Kiekkokiukaan studiolähetyksestä:

Menot