fbpx
Kiekko

Palaako JYP oikealle tielle uuden valmennustiimin johdolla? – Sihvonen: "Tirkkonen on eräänlainen perusvalmentaja"

Petteri Sihvonen kommentoi Kiekkokiukaassa JYPin tekemiä uusia valmennusratkaisuja.

 

JYP tiedotti viime viikolla, että Pekka Tirkkonen on JYPin uusi päävalmentaja kaksivuotisella sopimuksella. Samalla Tirkkonen otti vanhan aisaparinsa SaiPasta, Ari Santasen, apuvalmentajaksi.

Sihvonen arvioi, että JYP teki loogisen ratkaisun palkatessaan meritoituneemman päävalmentajan kuin oli Lauri Merikivi.

– Minulla on myönteisiä ajatuksia tästä valinnasta ja ymmärrän sitä, varsinkin kun vaakakupin toisessa päässä on se, että viimeksi valittiin Lauri Merikivi kokeilemaan siipiensä kantavuutta. No, eiväthän ne kantaneet, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen pohjustaa.

– Minulla jäi hyvä tuntuma siitä, miten Tirkkonen valmensi SaiPassa. Hän on eräänlainen perusvalmentaja, joka saa joukkueen pelaamaan sitoutuneesti. SaiPa pelasi lätkää, jolla oli tietty tehtaan takuu kaiken aikaa. Tähän tilanteeseen sellaista tarvitaan.

Sihvonen muistuttaa kuitenkin, että Tirkkosella on kova työ kääntää JYPin kurssi.

– Holtari ei ole saanut riittävästi kritiikkiä siitä mitä teki JYPissä lopulta erottamalla hyvän valmentajan Marko Virtasen ja keräämällä sinne käsittämättömän pappakerhon. Sinne kutsuttiin kaikki vanhat herrat ja kömpelykset pelaamaan vanhaa lätkää. Ei kukaan valmentaja saa enää öljyä näiden pelaajien lantioihin, Sihvonen sanoo.

Kuka lienee sitten JYPin uusi urheilutoimenjohtaja? Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttulan nimi on ainakin ollut taustakeskusteluissa esillä.

– Kuka ikinä lieneekään, niin pikkuhiljaa on irtauduttava entisestä ja uusiuduttava.

Asiasanat

Menot